Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yağ aldırmak isteyenler dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Yağ aldırmak isteyenler dikkat!

Estetik cerrahinin bir çeşit sanatçılık, hatta heykeltıraşlık olduğu iddiası zaman zaman kulağınıza çalınmıştır. Bu iddia estetik cerrahların ortaya koyduğu sonuçlar düşünüldüğünde aslında çok da yersiz sayılmaz. Bir burnu yeniden yapmak, sağlık sorunlarını giderirken estetiğin eşsiz doğasından faydalanarak ortaya yeni ve güzel sonuçlar çıkarmak estetik cerrahlar için önem taşır.

Bir estetik cerrahın bilgisi ve deneyiminin yanında mahareti ve işine olan saygısı da onun sanatçı yönünü ortaya koyar. Ancak estetik kavramının açısının genişliği düşünüldüğünde ortaya çıkan sonuçlar özelinde her zaman tartışılacak bir şey de bulmak mümkün olmaktadır. Çünkü güzel kavramı zamana, topluma ve kişiden kişiye göre değişiklik gösterir.

Haberin Devamı

Literatürde ‘liposculpture’ olarak da bilinen liposuction yani yağ alma, kişinin bedeninde önce sağlık açısından sonra da estetik açıdan olumlu değişikler sağlar. İşlem hastanın ve hekimin birincil hedefi olan yağ hacminin azalması için yapılır. Tıp biliminin bu eşsiz uygulaması hastayı rahatsızlık duyduğu yağlardan kurtarmaktadır. Ancak bu konuda bilmeniz gereken önemli noktalar var. Bu hafta bunları size anlatacağım.

Yağ aldırmak isteyenler dikkat

LİPOSUCTİON NEDİR?

Liposuction kesinlikle bir zayıflama yöntemi değildir. Öncelikle başta bunu bilmenizde fayda var. Biz bu işlemi sağlık açısından yapılması uygun hastalarda bölgesel fazlalık dediğimiz yağların azaltılması için yapıyoruz. Yani bel, kalça gibi zamanla kişide oturan, direnç gösteren yağların uygun miktarda alınma işlemidir.

LİPOSUCTİON UYGULANABİLEN BÖLGELER NELERDİR?

Öncelikle yağ fazlalığının olduğu, sarkma görülen gıdılar, ense, kol içleri, göğüsler, uyluklar, sütyen takılan alan, göbek, pantolondan çıkan üst karın, aşk tutamaçları liposuction uygulamasının başarılı olduğu yerlerdir.

KİMLERE UYGULANABİLİR?

Başta da söylediğim gibi hastanın ideal kilosuna yakın olması aşırı şişman olmaması gerekiyor. Yani aşırı yağlanma problemi görülmeyen ve kilosunu koruyan kişiler idealdir. Yine sigara içmeyen, cildi esnek olan hasta grubu da uygundur.

Haberin Devamı

Yağ aldırmak isteyenler dikkat

NE KADAR YAĞ ALINABİLİR?

Bilinen yaygın inanışın aksine yağ alma işlemi olan liposuction da çok miktarda yağ alınmaz. Cerrahın hastanın durumuna göre belirlediği miktarda yağ alımı yapılır. Bu her hastaya göre değişiklik gösterir.

HASTA LİPOSUCTİON AMELİYATINA NASIL HAZIRLANIR?

Öncesinde hasta hekimi tarafından bilgilendirilir. Bu yönerge ışığında ameliyat ve sonrasının daha konforlu ve sağlıklı geçmesi sağlanır. Örneğin, ameliyat gününden bir gece önce gece yarısından itibaren yiyecek ya da içecek tüketilmez. Yine alkol, sigara ve ilaç kullanımı konusunda uyulması gereken kurallar vardır.

İŞLEM NASIL YAPILIR?

Liposuction ameliyatında, yağ alınacak bölgede kanül denen bir alet ile yağlara ulaşmaktayız. Küçük kesikler açılarak kanüller yardımıyla bölgede yağ alımı gerçekleştirilir. Hastalar genel anestezi alsalar bile genellikle ameliyat akşamı taburcu edilir.

HASTA HEMEN İYİLEŞİR Mİ?

Ameliyattan sonraki birkaç gün içinde normal hayatınıza geri dönebilirsiniz. Yaklaşık 2 ila 4 hafta sonrası hafif egzersizler yapabilirsiniz. Sadece bazı durumlarda cerrahınızın gerekli görmesi sonucu özel korse giyilmesi gerekebilir.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI İZ KALIR MI?

Artık tıp teknolojisi bize ileri sonuçlar sunuyor. Ameliyatların konforlu geçtiği ve travma yaratacak koşulların en aza indiği ortamlara sahibiz. Yara izi minimumda kalmaktadır. Bu konuda endişeniz olmasın.

Yağ aldırmak isteyenler dikkat

AMELİYAT SONRASI NELER OLUR?

Cerrahınız ameliyat sonrası elde edeceğiniz sonuç konusunda sizi bilgilendirecektir. Ameliyat sonrası, biraz ödem ve gevşeme olması olağandır. Bu nedenle, işlemin sonuçlarını görmek birkaç hafta sürebilir.

Liposuction sırasında belirli miktarda yağ hücresi alınır. Ancak bu sizin disiplinli olmanız için motivasyon kaynağınız olmalıdır. Çünkü beden yağ hücresi üretmeye devam edeceği için yakaladığınız bu güzel sonucu korumak ancak disiplinle olur. Sağlıklı bir diyet ile egzersiz hayatınızın daha güzel ve yağsız geçmesi için vazgeçilmeziniz olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder