Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yaza girerken incelmek isteyenler için köprüden önceki son çıkış!
HABERİ PAYLAŞ

Yaza girerken incelmek isteyenler için köprüden önceki son çıkış!

Geçen haftaki yaz için acil eylem planı tadındaki yazım çok okundu ve sevildi. Ben de bu konuyla ilgili bir tüyo daha vermeden geçemeyeceğim.

Kıştan kalma göbekler, selülitlenen bacaklar, yağlanan yanlar herkes burada mı?

O zaman başlayalım. Bütün bu şikayetlere biliyorsunuz ki estetik dünyasının muhteşem çözümleri vardır. 

Bu hafta size ameliyatsız bölgesel incelme işlemlerinden ‘Trusculpt Cutera Flex’ işlemini anlatacağım. Biliyorsunuz bölgesel incelmeyle ilgili çok fazla işlem, makine ve uygulama var. Ama ben size her zaman en iyi ve en sağlıklı yöntemleri anlatmak ve tavsiye etmekle mükellef olduğum için anlatacağım işlem ‘Trusculpt Cutera Flex’!

Haberin Devamı

‘Trusculpt Cutera Flex’ nedir?

Trusculpt Cutera Flex, ameliyatsız kasların belirginleştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda son yıllarda geliştirilmiş en etkin cihaz.

İnsan vücudu harika tasarımı olmasının yanında örneğin; yaş alımı, hareketsizlik, düzensiz beslenme, uyku düzensizliği hatta az su tüketimi bile vücudun yağlanmasına neden olabilir. Oluşan yağ dokusu zaman için yerleşir ve spor ya da diyete rağmen sizi terk etmez.

Kaslarımız bu yağlı doku içinde eğer zayıf ve güçsüz ise belirginliği kaybolur ve fark edilmez.

Trusculpt Cutera Flex işte zayıflayan, güçsüzleşen bu kas gruplarını çalıştırarak onları aynı bir salonda antrenman yapıyormuşçasına belirginleştirir ve ortaya koyar.

Hangi hasta grupları ‘Trusculpt Cutera Flex’ için uygun?

En iyi adaylar düzenli spor yaparak farklı diyet modelleri denemiş, ancak bir türlü karın ve bel bölgesinde kaslı ve atletik bir görünüme ulaşamamış kadın ve erkekler.

Bu aslında hepimizin bildiği bir hikaye…

Evet metabolizmanın yavaşlamaya başladığı 30’lu yaşlar ve sonrasında pek çok kişi, hem hareketsizlik hem kaslarının güçsüzleşip zayıflamasına bağlı olarak karın ve bel bölgesinde bu yağlanma sorununu yaşıyor.

İşlem öncesinde hastalarımla bir araya gelerek karnındaki ve belindeki yağ dokusunun yerleşime bakarım. Ve çoğunlukla bir plastik cerrah olduğum için hastalarımın büyük bir bölümüne  Vaser Hi-Def Liposuction öneririm. Bu sayede elde edeceğimiz kaslı atletik görünümün kalıcı ve uzun soluklu bir şekilde kesin olarak elde edebileceğimizi anlatırım.

Haberin Devamı

Ancak çoğu hastam, şu anki iş yoğunluğu ve seyahatleri nedeniyle bir ameliyat planlaması yapamayacağını onun yerine daha konforlu ve ameliyatsız bir kas tasarımı seçeceğini tercih edebileceğini anlatır. Bunun üzerine ben de bir ameliyat sonucu çıkarmasa bile, buna alternatif en başarılı kas tasarımı yöntemi olan ‘Trusculpt Cutera Flex’ uygulamasını öneriyorum.

Hastalarım ‘Trusculpt Cutera Flex’ incelme, kasların belirginleşmesi, güçlenmesi ve ortaya çıkmasına yardımcı olacağını öğrendiğinde çok etkileniyor. Bu karar üzerine ben de onlar için özellikle karın, bel ve popo bölgesine Trusculpt Cutera Flex planlıyorum.

‘Trusculpt Cutera Flex’ uygulaması nasıl yapılıyor?

Öncesinde fotoğraflarını çekiyorum, beden kitle indeksini ölçüp ve yağ yakımı ve kas tasarımı hedeflediğimiz bölgelerini işaretliyoruz, hangi kas gruplarını çalıştıracağımıza karar veriyoruz.

Haberin Devamı

Akabinde Trusculpt Cutera Flex’nin on altı adet pedini işlem öncesinde planladığım kaslara uyguluyoruz.

Pedleri yapıştırdıktan sonra cihazda ulaşmak istediğimiz kas yoğunluklarını işlem öncesinde planlanıyoruz ve hastam kendini hazır hissettiğinde uygulamaya başlıyoruz. 

Karın egzersizini andıran seans yavaş yavaş yoğunluğunu arttırarak devam ediyor ve ilk seansımız 45 dakika sürüyor.

Hastam konforlu bir biçimde seansı tamamlıyor. Kendisine, karın, bel ve popo bölgesi için 3-4 gün arayla 8 seans uygulanmasını öneriyorum.

Peki ‘Trusculpt Cutera Flex’ etkisini ne zaman göreceksiniz?

‘Trusculpt Cutera Flex’ yaklaşık aynı hafta içinde etkinliğini göstermeye başlıyor. Cihazın seçilmiş olan bölgedeki kas dokusunu çalıştırarak onu aynı bir karın egzersizindeymiş gibi çalıştırması,  kası bir yandan belirginleştirip güçlendirirken diğer yandan bu kas hareketi, kasın üzerinde yerleşen yağ dokusunda da yağ yıkımını başlatır.

‘Trusculpt Cutera Flex’ ile sadece kas tasarımı değil aynı zamanda göreceli olarak kısmi bir yağ yakımı da başarılmış olur.

12 hafta sonunda hastamı klinikte kontrole çağırıyorum. Sürecin takibini hem fotoğraflayarak hem vücut kitle indeksini ölçerek yapıyoruz. Süreçte öncesinde ve sonrasında yaşanan değişimi kendisine gösteriyorum.

Klinik çalışmalar ‘Trusculpt Cutera Flex’ uygulamasının, uygulanan bölgede kas kitlesini ortalama %30 oranında arttırdığını gösteriyor.

Peki ‘Trusculpt Cutera Flex’ kas uyarımını nasıl yapıyor?

Uygulanan pedler, özel bir elektriksel uyarı ile seçtiğimiz kasları 45 dk boyunca çalıştırıyor. Yani 45 dakikada karın bölgeniz yaklaşık 54.000 mekik hareketine denk bir kasılma ile güçlenerek antrenman yapıyor.

‘Trusculpt Cutera Flex’ çok güvenli, acısız ve ağrısız, toplam 45 dakika ve 6 ya da 8 seans olarak uygulanır.

İlk haftadan sonra bile sonuçlar görülmeye başlanır ve hastam hareketine ve beslenmesine dikkat ederse sonuçlar daha etkin ve uzun soluklu olarak kullanabilir.  Ayrıca ihtiyaç duyulursa aynı bölgede tedavi 6/8 seans tamamlandıktan sonra haftalık devam edebilir ve tekrarlanabilir.

Kombine Tedavi

‘Trusculpt Cutera Flex’, kas tasarımı sağlayabileceğimiz, karın, bel, popo, arka ve ön bacak, baldır, omuz ve kollarda uygulanabilir. Yine yukarıda anlattığım prensiple bu bölgelerde de kas belirginliği ve hacmi yüzde 30’lara varan oranda arttırılabilir.

Yine “Trusculpt Cutera Id”  adı verilen yağ yakıcı cihazı ile aynı anda planlanarak ihtiyaç duyulan bölgesel incelmede daha güçlü sonuçlar elde edilebilir.

Bu şekilde kasların estetik bir biçimde ortaya çıkması sağlanırken “Trusculpt Cutera Id” ile de inatçı yağlardan kurtuluyoruz. Örneğin karın bölgesi incelirken karın kaslarınız belirginleşir ve oluklarınız ortaya çıkar.

Trusculpt Cutera Flex ile kas tasarımı sonuçları itibariyle hastayı çok memnun eden bir uygulamadır.

Ameliyatla elde ettiğimiz sonuçlara ulaşamasak da bölgesel kas tasarımı isteyen ve ameliyat tercih etmeyen kişiler için konforlu bir süreçte sonuç sağlayan başarılı bir uygulamadır.

Yazı kaçırmadan denemeniz dileğiyle… Haftaya yeni bir konuyla daha görüşmek üzere…

Sağlıkla ve güzellikle kalın…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder