Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yazın da ameliyat olabilirsiniz! İşte size birkaç ipucu
HABERİ PAYLAŞ

Yazın da ameliyat olabilirsiniz! İşte size birkaç ipucu

Yazın da ameliyat olabilirsiniz İşte size birkaç ipucuGenel kanının aksine yaz döneminde estetik cerrahi konusunda tercihlerde bulunabilirsiniz. Örneğin aşırı kilo verme sonucu oluşan sarkmış yağların toparlanması, meme dikleştirme, burun estetiği gibi pek çok ameliyat yaz sezonunda yapılabiliyor. Hatta pek çok kişi yaz tatili avantajını bu tip operasyonlar için kullanıyor. Tatili dinlenme evresi olarak değerlendirip yeni hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Artık ameliyattan iki gün sonra günlük rutin hayata dönüş yapan hastaların tatil süreçleri sadece iyileşme açısından önem taşıyor.

Haberin Devamı

Ancak elbette dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bu noktalara önem verilmesi halinde yaz aylarında ameliyat olmamanız için hiçbir neden yok. Eğer bu yaz bol güneşlenmeli çok yüzmeli, sert tırmanmalı bir yaz tatili niyeti yoksa plastik cerrahi ameliyatları sizin için de uygun olabilir.

AŞIRI PROGRAM YAPMAYIN

Söz ettiğim gibi eğer bir estetik ameliyatı olmayı planlıyorsanız iyileşmek için zamana ihtiyacınız olacak. Ameliyattan sonra en az iki hafta kendinize iyileşme ve dinlenme zamanı ayırmanızı öneriyorum. Eğer imkanınız varsa bu süreyi daha da uzatmanız iyileşmenizi hızlandıracaktır. Böylece süreç tamamlanmış bir şekilde çalışma hayatına geri dönebilirsiniz.

Yazın da ameliyat olabilirsiniz İşte size birkaç ipucu

EĞLENEBİLİRSİNİZ

Ancak bu iyileşme süresi eğlenemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Birçok hasta kendi rutinlerine uygun planlar yaparak yazı keyifle geçirebiliyor. Dinlenmeyi ve korunmayı ihmal etmeden program yaparak denizin, kumun ve yazın tadını çıkarmanız gayet mümkün. Gölgede kısa yürüyüşler, tekne gezintileri ya da farklı şehirlerdeki arkadaş ziyaretleri gibi pek çok alternatif sizi bekliyor.

GÜNEŞTEN UZAK DURUN

İster ameliyat olun ister olmayın güneşten uzak durmak önem taşıyor. Ancak özellikle ameliyat sonrası güneşten korunmak zorunlu. Çünkü cilt bu evrede güneşe karşı daha hassas. O nedenle 50 faktör koruyucu kremler, uzun kollu kıyafetler ve şapka kullanmanız gerekiyor. Ayrıca güneşin çok etkili olduğu öğlen saatleri dışarıda kalmamanızı özellikle öneriyorum.

İKİ HAFTA YÜZMEK YOK!

Haberin Devamı

Cerrahi işlemler belirttiğim gibi sonrasında özel süreçler gerektirir. Ameliyatınızdan sonra en az iki hafta deniz ya da havuzdan uzak durmanız gerekiyor. Yine kaplıcalar ya da okyanus, göl gibi yerler bu esnada size göre değil. Bu tip sayfiye yerleri bu süreçte etraflarında keyifli vakit geçirmek için ideal olacaktır. Çünkü enfeksiyon riski taşıyan her türlü ortamdan kaçınmak en güzeli.

BOL SU İÇİN

Yazın da ameliyat olabilirsiniz İşte size birkaç ipucu

Vücudumuz da tıpkı dünya gibi sudan oluşuyor. Bu nedenle su bir şifa kaynağı. Her gün bol bol su içerek ve doğal meyve suları, bitki çayları içerek iyileşme evrenizi hızlandırıp, sağlıkla tamamlayabilirsiniz. Su hayatın her döneminde iyileştiren ve tazeleyen gücü ile hayatınızda olmalı. Ameliyat sonrasında size çok fayda sağlayacağına emin olabilirsiniz.

TEKNOLOJİYE KISA MOLA

Ameliyattan sonra dinlenmek ve kendinize zaman ayırmak önemlidir. Ancak yoğun telefon ve bilgisayar kullanımından da kaçının. Zorunlu olmadıkça teknolojiyi kullanmak zorunda olmadığımızı idrak etmek yeterli olacaktır. Dinlenmek sadece bedensel bir süreç değildir, ruhen de kendinizi rahatlatın ve iyileşmenin tadını çıkarın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder