Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yeni başlayanlar için dolgu ve botoks!
HABERİ PAYLAŞ

Yeni başlayanlar için dolgu ve botoks!

Evet, estetik uygulamalar konusunda ciddi bir bilinç ve farkındalık oluştu, oluşmaya devam ediyor.

Hem okuduğum araştırmalar hem yaptığım gözlemler hem de elbette bir hekim olarak hastalarımla yaptığım çalışmalar bana ciddi bilgiler veriyor.

Bugün size özellikle hayatında hiç estetik uygulama yapmamış kişilere özel bir yazı hazırladım. Cerrahi ya da cerrahi olmayan bir uygulamayı hiç deneyimlememiş kişiler haklı olarak kafalarında farklı sorular taşıyorlar.

Şimdi dilerseniz medikal estetik dediğimiz dolgu ve botoks benzeri yani ameliyatsız uygulamalar için size bilgi vereyim.

Haberin Devamı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN DOLGU VE BOTOKS!

Hiç botoks ya da dolgu yaptırmamış kişiler görüşmeye geldiklerinde ilk sordukları soru şu oluyor:

“DOLGU YA DA BOTOKSA İHTİYACIM VAR MI?”

Bu sorunun yanıtını elbette kendiniz verebilirsiniz. Ayna karşısında kaş çatma, gülme ya da üzülme benzeri mimikler yaparak yüzünüzde oluşan kırışıklıklara bakabilirsiniz. Hatta bu mimikleri yaparken çekeceğiniz selfiler size ipucu verecektir. Bu mimiklerdeki yoğunluk yüzünüze yaşlı ve yorgun bir ifade veriyorsa ‘Evet’ ihtiyacınız var demektir!

Ancak emin olmak istiyorsanız size alanında uzman bir hekime başvurmanızı öneririm. Bir plastik cerrah ile yapacağınız görüşme sonunda doktorunuz size ihtiyacınız olup olmadığını net olarak ifade edecektir. Eğer ihtiyacınız var ise nasıl bir uygulama yapılması gerektiğini de size anlatacaktır.

Görüşme sırasında en çok sorulan ikinci soru ise:

“DOLGU YA DA BOTOKS YAPTIRIRSAM BU BELLİ OLACAK MI? BANA YAKIŞACAK MI?”

Bu sorudaki temel kaygı aslında yapılacak uygulamanın kişinin ifadesini ve doğallığını bozup bozmayacağı yönünde. Yapılan bazı yanlış uygulamaları görünce hak vermemek elde değil. Ancak bunun yanında yapılan ve başarılı sonuçları baz alarak şunu belirtmem lazım. Doğru bir elde yapılan dolgu ve botoks uygulaması sizi doğal ve daha sağlıklı kılacaktır. Sadece doğru hekimi bulmanız gerekiyor. Uygulama sonunda daha genç ve dinlemiş olacak yüzünüz size elbette çok yakışacaktır.

Dolgu ve botoks uygulamasını ilk kez yaptıracakların sorduğu bir diğer soru:

Haberin Devamı

“CANIM ÇOK YANACAK MI?”

Hayır dolgu ya da botoks yaparken canınız çok yanmayacak. Zaten çok kısa süren bu uygulamalarda hafif bir acı hissetmeniz doğal. Sonuçta cilt canlı bir organizma ve tepki vermesi çok sağlıklı. İşlem bittikten sonra hissettiğiniz minimal farkındalık da sona eriyor.

“BİR KEZ DOLGU YA DA BOTOKS YAPARSAM, BAĞIMLISI OLUR MUYUM? ÖMRÜMÜN SONUNA DEK YAPTIRMAK ZORUNDA KALIR MIYIM?”

İşte bu soru da sıklıkla karşıma çıkıyor.

Öncelikle dolgu ve botoks bağımlılık yapmaz. Yani bir kez dolgu yaptırdığınız zaman sürekli yaptırmak zorunda değilsiniz. Zaten dolgu ve botoks etkisini zamanla yitiren uygulamalar. Ancak burada bağımlılık olarak ifade edilen şey; doğru hekim ile ortaya çıkan sonuç o kadar güzel oluyor ki hasta etkisi geçince yeniden dolgu ya da botoks yaptırmak istiyor. Yani siz kendiliğinizden kırışıksız, dolgun ve doğal bir gerginlik için yeniden dolgu ve botoks yaptırmak istiyorsunuz. Durum bundan ibaret!

Haberin Devamı

serdarborabayraktaroglu.com

Sıradaki haber yükleniyor...
holder