Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yüz germe ameliyatı
HABERİ PAYLAŞ

Yüzümüz kartvizitimizdir. Sizi ifade eder, enerjinizi yansıtır. Ancak bazen yoğunluktan yüzümüzü ihmal edebiliyoruz. Durum böyle olunca yüzdeki en ufak hacim kaybı ya da sarkma, ne kadar dinlenmiş olsanız bile sizi yorgun ve olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir.

Bu gibi durumlarda yüz germe ameliyatı, kişinin alt göz kapak ve yanaklarındaki sarkma ve hacim kaybından dolayı oluşan yaşlı görünümü iyileştirmeye yönelik cerrahi girişimdir.

Bu bölgede; yıllanma, sağlıksız beslenme, uykusuzluk ve genetik hikayenize bağlı oluşan sarkmalar yüz germe ameliyatıyla çözülür.

Haberin Devamı

Doğru ve dozuna uygun yapılan estetik cerrahi işlemleri ile insanın daha yumuşak ve güzel yaşlanması sağlanabilir. Yüz germe ameliyatı da güzel ve doğal yıllanmanızı sağlar.

Yüz germe ameliyatı kimlere yapılır?

Yüz germe ameliyatı

Genelde 35 yaş üzerindeki erkek ve kadınlar bu ameliyat için adaydır. Yüz gençleştirme işlemleri insanın doğal yapısına uygun, onu farklılaştırmadan, geçirdiği yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve bir miktar da olsa tersine çevirmek için ideal hastalara yapılır.

Yüz gençleştirme hangi bölgede çözüm üretir?

Yüzün orta kısmında oluşan sarkmalar, alt göz kapak altındaki derin çizgilenmeler, burun kenarından ağız kenarına doğru inen oluklar, çene kenarındaki sarkmalar nedeniyle orta yüzde oluşan deformasyonu giderme için uygulanır.

Nasıl çözüm üretilir?

Cerrahınızın tetkik ve kararı neticesinde hastanın ihtiyacına göre endoskopik ve klasik germe işlemlerine ek olarak alt göz kapağı cerrahisi (alt blefaroplasti) de yapılabilir. Ayrıca yüz germe ameliyatı esnasında tamamlayıcı olarak yağ enjeksiyonları, botoks ve dolgu uygulamaları yapılabilir.

Yüz germe ameliyatlarının sonucu kalıcı mıdır?

Yüz germe ameliyatı

Ameliyat sonrasında da yaşlanma süreci devam eder ve gerilen bölgelerde bir miktar gevşeme ve sarkma olur ama bu durum ameliyat öncesine dönmez. Kullanılan tekniğe ve hastanın özelliklerine göre ameliyatın kalıcılığı değişir.

Ameliyat süreci nasıldır?

Yüz germe ameliyatı hastanede gerçekleşir. Sedasyon veya genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi, yapılacak işlemlere göre yaklaşık 3 saat sürer.

Ameliyat sonrasında neler yaşanır?

– Yüz germe işlemlerinden sonra hastalar 1 gece hastanede tutulur, ertesi gün taburcu edilirler.

– Şişlik ve morluk bir hafta içerisinde büyük oranda geriler.

Haberin Devamı

– Dikişler 6-7 gün sonra alınır.

– Hasta ameliyattan 48 saat sonra banyo yapabilir.

– Şişlik ve morlukların geçmesi 2-3 hafta sürebilir.

- Yüzün tam olarak oturması ve son şeklini alması, cilt kalınlığına ve yapılan işlemlere bağlı olarak birkaç ayı bulabilir.

- Tüm yüz ameliyatlarından sonra olduğu gibi hastanın 1 yıl kendisini güneşten koruması gerekir.

Doğru bilinen yanlışlar

Yüz germe ameliyatı

• Yüz gerdirme kadınlara özgüdür

Yanlış. Günümüzde daha genç ve sağlıklı görünmek isteyen erkekler de de yüz gençleştirme ameliyatı yaptırıyor.

• Sadece yaşlıların yüz gerdirmeye ihtiyacı vardır

Yanlış. Yüz germe ameliyatına karar vermek için kriterimiz sadece yaş değildir. Cilt farklı nedenlerle zamanla yıpranır, sarkar ve gevşer. Çevresel ve genetik etkiler, sigara içmek, alkol, hastalıklar, güneş ve hatta iyi beslenmemek de ciltte erken yaşlanmaya neden olur. Bu gibi durumlarda ameliyat erken yaşlarda çözüm olabilir.

• Yüzü gerdirmek için iyice yaşlanmayı beklemek gerekir

Çeşitli nedenlerle sarkmış cilt için 35-40’lı yaşlardan itibaren bu tip çözümler üretilebilir.

Haberin Devamı

• Ameliyat sonrası yüzüm çok gergin ve yapay ifadeye sahip olur.

Yanlış. Doğru ellerde doğru olarak yapılan ameliyatlarda doğal bir gerginlik elde edilir. Yüz germe ameliyatları sonrasında eskiye nazaran belirgin ve doğal bir gerginlik olması gerekir.

• Yüzdeki bütün çizgiler yok olur

Ameliyat sonrasında yüzümüz yıllanmaya devam eder. Bu nedenle göz altı veya ağız çevresindeki ince yüzeysel kırışıklıklar oluşmayı sürdürür. Bu çizgileri yok etmek için dolgu, lazer veya kimyasal peeling gibi yöntemler uygulanır.

• Ameliyatı sonrası iz kalır

Her ameliyatta az da olsa iz kalır. Tercih edilen tekniğe bağlı olarak farklı bölgelerde cilt kesisi yapılmakla beraber, bu kesiler derinin doğal katları, çizgileri ve saçlı deri içinden yapıldığı için iyileşme sonrası oluşacak izler de bu bölgelerde gizlenir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder