Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yüz germe ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey
HABERİ PAYLAŞ

Yüz germe ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey

Günümüzde yüz germe ameliyatı ve alternatifleri hakkında çok fazla bilgi var. Bu da gerçeği kurgudan ayırmak konusunda işleri zorlaştırıyor. Hele de instagramdan doktor bile olmayan kişilerin fütursuzca yaptığı reklamları düşünürsek doğru cerraha ulaşmanın çaba gerektirdiği ortaya çıkıyor. Aradığınız doğru cevapları bulmanıza yardımcı olmak için, bu yazıda sizlere en sık sorulan soruların yanıtlarını vereceğim. Bir yüz germe işleminin sizin için doğru olup olmadığını nasıl anlayacağınıza dair ipuçları bunlar.

Haberin Devamı

AMELİYATSIZ SEÇENEKLER YÜZ GERME KADAR İŞE YARAYABİLİR Mİ?

Son zamanlarda ameliyatsız yüz gençleştirme seçeneklerinin hatta egzersizlerin yüzü ‘sıkılaştırdığı’ konusunda iddialar var. Ameliyatsız seçenekler ile yüz egzersizlerinin sonuçları ameliyat sonuçlarından farklı. İki kavram süreç ve sonuçlar bakımından aynı değil. Bunu öncelikle iyi anlamak gerekiyor.

Yüz germe ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey

Çizgiler, kırışıklıklar ve cilt sarkması gibi yaşlanma belirtileri, tekrarlayan yüz hareketleri yani mimiklerle daha da kötüleşmektedir. Bu sık görülen yaşlanma belirtilerini yüz egzersizi yaparak çok yavaşlatmak ya da ameliyatsız seçenekler ile daha etkili biçimde kurtulmak mümkün. Ancak yüz germe ameliyatından alınan sonuçlarla kıyaslamak mümkün değil. Ameliyat olmak istemiyorsanız elbette enjekte edilebilir kırışıklık tedavileri gibi minimal invaziv alternatifler en iyi seçenekler olacaktır.

YÜZ GERME AMELİYATI İÇİN DOĞRU ZAMANI NASIL ANLARIM?

Zamanla yüz gerdirme işlemi kaçınılmaz olabilir. Peki doğru zamanın ne zaman olduğuna nasıl karar verirsiniz? Sarkmış cildiniz veya derin çizgiler ve kırışıklıklar kendinizi kötü hissettiriyorsa ve botoks gibi minimal invaziv tedaviler artık sonuç vermiyorsa yüz germe ameliyatı için zaman gelmiş demektir. Ancak bu sonuca varmadan önce cerrahınızla görüşerek kesin sonuca ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır.

YÜZ GERME AMELİYATINI EN GEÇ NE ZAMAN OLABİLİRİM?

Yüz germe ameliyatı olmak için üst yaş limiti yoktur. Genel olarak sağlık durumunuz iyi olduğu sürece, hemen hemen her yaşta herkes bu işlem için iyi bir aday olabilir.

Haberin Devamı

BOYUN VE DEKOLTE BÖLGEMDE SARKMALAR VAR. YÜZ GERME AMELİYATI ESNASINDA BU SARKMALARI GİDEREBİLİR MİYİM?

Evet, bu tip ameliyatlarda boyun ve çenenin görünüşünü de tedavi etmek mümkün. Deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapılan iyi bir ameliyat ile sadece yüz değil boyun ve dekolte de yenilenebilir.

Yüz germe ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ NASIL GEÇECEK?

Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün için, size yardım edecek pozitif birisinin olması önem taşıyor. Genel iyileşme süresi yaklaşık 10 gündür. Dikişler ilk haftadan sonra alınır. Pek çok kişi iki haftalık dinleme süreci sonrasında normal hayatlarına geri dönmektedirler. İyileşme sürecinizi hızlandırmak için sağlıklı beslenmek, bolca dinlenmek ve plastik cerrahınızın kurallarına uymanız gerekmektedir.

YÜZ GERME AMELİYATI SONUÇLARI NE KADAR SÜRER?

Hiçbir plastik cerrah, ameliyat sonuçlarınızın sonsuza dek dayanabileceğini iddia edemez. Ancak iyi yapılmış bir ameliyatın sonuçları tipik olarak uzun yıllar sürer. Bu sonuçları korumak ve daha da uzatmak için güneşten uzak durun, güneş koruyucu kullanın, sağlıklı beslenin ve cildinize uygun ürünler kullanın. Cilt sağlığınız için düzenli bakım ve ufak invaziv tedavileri de cerrahınız önerilerine göre değerlendirin.

Haberin Devamı

Yüz germe ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey

AMELİYATI YAPACAK PLASTİK CERRAHTA NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Bir yüz germe ameliyatının sizin için gerekli olduğunu düşünüyorsanız, ilk olarak onaylı bir plastik cerrah seçin. Yani Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği üyesi olması gerekmektedir. Ayrıca sadece bir plastik cerrah olmasının yanında yüz germe ve göz kapağı ameliyatı gibi ameliyatlarda uzmanlaşmış bir cerrah olduğundan da emin olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder