Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yüz germe mi? Yüz ger-me mi?
HABERİ PAYLAŞ

Yüz germe mi? Yüz ger-me mi?

Doğrusu bazen ben bile germeseydiniz dağınık kalsaydı diyorum. Şaka bir yana yüz germe işlemleri, ameliyat ya da ameliyatsız yöntemler hem birçok insanın heveslendiği hem de cesaret edemediği bir macera.

Sosyal medyadaki yüzleri yukarıdan vakumlanmış gibi görünen insanların yanlış uygulamaları da bizi yüz germeye karşı ön yargılı yapıyor.

Hem değişmek istiyor hem de aynı kalmak istiyoruz. Tıbbın geldiği son nokta.

Bir estetik plastik cerrah olarak yüz germeyle ilgili bütün önyargılarınızı kırmaya geldim bugün.

Haberin Devamı

Peki yeni yüzüm beni ne kadar değiştirsin?

Yaptığım yapacağım yüz germe - gençleştirme ameliyatlarından önce hastalarım bana en çok, Doktor Bey yüzüm çok değişmesin, aşırı gençleşmesin, yani yaşımın biraz altı olsun, sakın Ayşe Hanım gitsin yerine Filiz Hanım gelmesin gibi hem içinde şaka hem de gerçek kaygılar taşıyan sorular ve önerilerde bulunuyorlar.

Peki bir yüz germe ameliyatından sonra ne kadar gençleşmeliyim?

Hadi gelin ben de size bunu anlatayım.

Yıllanmak yaşlanmak hepimizin gerçeği. Yıllanıyoruz ve bu yıllanma yüzümüzde, bedenimizde yıpranmalar, sarkmalar oluşturuyor.

Bazılarımız çok erken yaşlarda sarkarken, bazılarımız ileri yaşlarda bile yaşıtlarına göre gayet diri durabiliyor. Bu da durumun sadece yaşla ilgili olmadığını, genetik mirasımızın da yaşlanmayla ilgili süreçte rol oynadığını görüyoruz.

Yüz gençleştirme ameliyatları benim için; yıllanan, sarkan, gevşeyen yüzümüzü eski yerine taşımak, yükseltmek ve restore etmek demek. Bunu yaparken amacımız; bu tip bir ameliyatla etkin (yani gevşeyen dokunun toparlanması) aynı zamanda uzun ömürlü ( yani bu işlem yüzünüzde yıllarca kalmalı) bir operasyon.

Peki bu tip bir değişim size ne kazandırır?

Öncelikle yıllanmanın verdiği yorgun ifade gider ve hasta genel sonuçlara göre 10-15 yıl gençleşir. Bu gençleşme muhteşem sonuçlar veriyor. Veriyor ama 50’lerindeki Ayşe Hanım, 35’lerindeki halini unuttuğu için önce yabancılaşabiliyor kendisine. Ben bunu bir zaman makinasından 15 yıl sonraya ışınlanmak gibi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Yüz germede doğallıktan ne anlıyoruz?

Yüz germe - gençleştirme uygulamalarında doğal sonuç kimsenin anlamayacağı bir sonuç demek değil, doğal sonuçtan kastımız, yapay bir yüz ifadesi oluşturmamak.

Yapay yüz ifadesi ne demek?

Bu sorunun cevabı hepimizin hemen aklında belirir. Ağız kenarlarının joker gibi yukarı çekildiği, dudak ve mimik hareketinin oluşturulamadığı bir gergin görüntü, elmacık kemiklerinin ve göz çevresinin aşırı belirgin ve çekik olduğu, kaşların doğal yüksekliğinin dışında adeta Star trek’ten fırlamış Mr. Spock gibi çok yüksek olanı demek.

Peki ya 15 yıl gençleşmek psikolojimizi nasıl etkiler?

Her gün aynaya bakan bizler için yüzümüzün yıllar içerisinde sarktığını, değiştiğini ani fark etmek mümkün olmayabilir. Bu nedenle genelde gözümüz alışır ve yıllar geçer yaşlanmışızdır. Ama senelerdir sizi görmeyen bir arkadaşınız doğru gözlemi yaparak sizdeki değişimi daha net görecektir.

Yüz germe de böyle bir etki işte. Yalnızca bir hafta görüşmediğiniz arkadaşınız, karşısında 15 yıl öncesinin yüzünü görünce önce şaşırır, yadırgayabilir, sonra ne kadar iyi ve sağlıklı, diri ve genç göründüğünüzü fark eder. Fark edişlerimiz kademeli olabilir yani. Çevremiz için de bizim için de durum aynı.

Haberin Devamı

Son olarak küçük bir dedikodu; arkadaş toplantılarında gündeme oturmak ve toplu resimde kim bu ortadaki genç kız dedirtmek de yüz germek için fena bir neden sayılmaz.

Aynadaki aksimizden memnun olduğumuz, kendimize gülümsediğimiz günlerimiz olsun…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder