Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Zoom çağında estetik ameliyatlar artıyor
HABERİ PAYLAŞ

Zoom çağında estetik ameliyatlar artıyor

Psikoloji çok uzun zaman önce görüntümüzün genel duygu durumumuzla olan ilişkisini bize gösterdi. Saçını beğenmeyen bir kadın tüm gününü mutsuz geçirebiliyor. Kendi görüntümüze dair algımız dijital çağdan önce de öz beğenimizi etkiliyordu. Bu durum dijital zamanlarda ise artarak hüküm sürüyor.

Dijital çağ hayatımızın her katmanında son derece etkin. Bu etkinlik yaşam alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. Özellikle pandemi sürecinde dijital ortamlarda farklı bir yaşam modeli deneyimledik. Canlı yayınlar, video konferanslar, toplantılar ve eğitimler hayatımızın bir parçası oldu. Öyle ki metropol hayatında sosyal mesafeye dikkat ederek yaşamak zor olduğu için çoğu iş modeli yarı zamanlı ya da evden çalışma formuna geçti.

Haberin Devamı

İş hayatı dönüştü

Zoom çağında estetik ameliyatlar artıyor

Zaten cep telefonlarımızın hüküm sürdüğü son 10 yıldır dijital çağın dönüşümünü hissetmeye başlamıştık. Ancak bu süreç iş modeli açısından daha hızlı ve dönüştürücü oldu. Şu anda Zoom üzerinden yapılan görüşmeler, çalışma ve özel hayatımızda üst seviyede etkin.

Biz de plastik cerrahi alanında bazı hastalarımızı Zoom ve benzeri platformlar üzerinden görüyoruz. Özellikle karar sürecinde olup, ancak uzakta olan ya da evinden çıkmayı tercih etmeyen kişiler için ideal bir yöntem. Ön görüşmeyi yaparak hastanın durumunu görmek ve sorularını yanıtlamak açısından kolaylık sağlıyor.

Evet, Zoom artık yeni bir trend. Kendi özelliklerine uygun olarak canlı yayınlara, buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Zoom’un trend olması kendi tarzını da beraberinde getiriyor. O kadar gerçekçi bir platform ki geçenlerde bir arkadaşım Zoom görüşmesi öncesinde parfüm sıktığını söyledi.

Hiç bu kadar çok kendimize bakmamıştık

Zoom çağında estetik ameliyatlar artıyor

Zoom kullanımının artması ile özellikle iş ya da eğitim hayatındaki pek çok insan kendisini gün içinde daha fazla görüyor. Aslında selfie çağından bugüne kendimizi görmeye alışkındık. Ancak Zoom’da süreler daha da uzun ve selfieden farklı olarak görüntülü bir iletişim.

Psikologlar snapchat ve selife dönemlerinde de kişilerin kendi görünümlerine odaklanma hallerinin arttığını bize çok önceden söylemişlerdi. Ve bunun sonucu artan cerrahi ya da cerrahi dışı uygulama isteklerinin nasıl arttığını bizler de zaten görüyoruz.

Haberin Devamı

Gizli memnuniyetsizlik

Zoom’daki ışıklandırma ya da bilgisayarın açısı kişinin kendisini gördüğü andaki duygularında çok etkili. Amerika’da bu tip uygulamaları kullanan bazı kişilerin gizli bir memnuniyetsizlik yaşadığı tartışması var. Kişi video görüşmesi esnasında kendi görüntüsünden memnuniyetsizlik duyabiliyor. Çünkü görüşme esnasında sadece kendisini değil diğer katılımcıları da gözlemliyor ve bilinçsizce bir karşılaştırma yapıyor.

Bunun sonucunda kendisi daha iyi hissetmenin yollarını arıyor. Psikoloji bize çok uzun zaman önce görüntümüzün genel duygu durumumuzla olan ilişkisini gösterdi. Saçını beğenmeyen bir kadının tüm gününü mutsuz geçirdiğini biliyoruz. Kendi görüntümüze dair algımız dijital çağdan önce öz beğenimizi etkiliyordu. Bunun yarattığı iyilik ya da kötülük hali ise hala hayatımızı etkiliyor.

Evet, Zoom çağı ile birlikte kişiler kendilerine dair değişim ve dönüşümlerde daha girişimci. Estetik ameliyat ya da uygulama düşünenlerin sayısında artış var. Ancak bu tip bir isteğe kesin olarak karar vermeden önce iyice düşünmek gerektiğinin altını yine çizelim. Doğallığın en büyük güzellik olduğunu unutmadan!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder