Oral Çalışlar Alper Taş’a saçma suçlama
HABERİ PAYLAŞ

Alper Taş’a saçma suçlama

CHP’nin Beyoğlu belediye başkan adayı Alper Taş için, bazı gazeteler, “PKK’lı Alper Taş” diye başlayan yayınlar yapıyor. Alper Taş, CHP’den aday gösterilmeden önce, ÖDP Genel Başkanı’ydı. Bir sol-muhalif partinin genel başkanı olarak Selahatin Demirtaş’ın tutuklanmasına karşı açıklamalar yapmış, tweetler atmıştı.

Bu tweetlerden yola çıkan (iktidara yakın) kesimler, Alper Taş’ı “PKK’lı” diye suçlamayı bir siyasi propaganda vesilesi olarak görmüşler.

HDP’nin kritik batı illerinde CHP adayını destekleyeceğini açıklamasıyla birlikte, Cumhur İttifakı’nın seçim stratejisi de ‘yeni’ bir boyut kazandı. Bu boyuta, “CHP teröristlerle işbirliği yapıyor” diye özetlemek mümkün.

Haberin Devamı

AK Parti, propagandasının ana eksenini, genellikle “değişim", “mağduriyet” üzerine kurar ve geniş seçmen kitlesiyle bu yolla diyalog geliştirirdi. Bu şekilde başarı kazanıyordu. Şimdi ise yeni bir dönemdeyiz. “Ülke elden gidiyor”, “Beka sorunuyla karşı karşıyayız” yaklaşımı, daha çok bir savunma özelliği taşıyor. Hatırlayalım: “Ülke elden gidiyor", “Tehlikenin farkında mısınız?" türü ‘negatif’ söylemleri geçmişte muhalefet kullanırdı. Şimdi roller değişmiş gibi.

Alper Taş’ın PKK’lı ilan edilmesi, işte bu değişimin bir parçası. Oysa, Alper Taş’ın mensubu olduğu siyasi gelenek, sol içinde HDP’ye uzak duran geleneklerden biri. Neredeyse son 4-5 seçimdir HDP, solun değişik kesimleriyle ittifak yapıyor, ortak listeler hazırlayarak seçimlere giriyor. Bu ittifaka, Alper Taş’ın mensubu olduğu sol çizgi hiçbir zaman katılmadı.

Ufuk Uras’tan Alper Taş’a

Alper Taş’tan önce ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras’tı. Parti içinde ayrılık çıktı. ÖDP içindeki ayrılıkların ana konularından biri, 2010 Anayasa değişikliği oylamasıydı. Dönemin ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, “Anayasa değişikliğine (yetmez ama) evet” derken, Alper Taş’ın içinde yer aldığı siyasi akım, “Hayır” safındaydı. Uras, bu tartışmanın sonunda ÖDP’den ayrıldı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin kurulmasında yer aldı.

Ufuk Uras, çözüm sürecini desteklerken, Alper Taş’ın genel başkan olduğu ÖDP, çözüm sürecinde, HDP’den farklı bir tutum içindeydi.

Haberin Devamı

“Alper Taş PKK’lı” diyenlerin bütün bu bilgilere ulaşmaları zor olmasa gerek. CHP ile yerel seçim polemiğinin “Terörle işbirliği yapıyorlar” üzerine kurulmasının sonucu olarak böyle bir yolun tercih edilmesi, seçmeni hangi yönde etkileyebilir, bunu 31 Mart gecesi hep birlikte anlayacağız.

.....

Film: 2019 Oscar’ında en iyi film seçilen “Green Book” (Yeşil Rehber) sinemalarda. Bir dönem Amerika’daki ırkçlığı konu alan film, gerçekten muhteşem...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder