Oral Çalışlar Bodrum: Çalışana yatacak yer yok
HABERİ PAYLAŞ

Bodrum: Çalışana yatacak yer yok

Ahmet Aras, üç yıl önce Bodrum’da görüştüğümüzde, belediye başkanlığına yeni başlamıştı. Önüne önemli hedefler koymuştu. Pandeminin, Bodrum gibi sahil ve tatil kentlerinde değişik etkileri oldu. Turizm neredeyse sıfırlandı. Birçok turizm şirketi piyasadan çekildi. Pandemi nedeniyle, büyük şehirlerde kendisini sıkışmış hisseden insanlar, Bodrum gibi nefes alabilecekleri yerleri tercih etti.

Yabancı turist azalırken, kışlıkçılar çoğaldı. Ahmet Aras, “Turizm bu sezon canlı geçecek” diye mutluluğunu ifade ederken, şu bilgileri verdi: “Şu ana kadar gemi yoluyla geleceklerin sayısı 206 bine ulaştı. Bu sayının 300-350 bine ulaşmasını bekliyoruz. Karşı Yunan adalarıyla iyi ilişkilerimiz bulunuyor. Feribot seferleri hızlandı.

Haberin Devamı

Oralardan da önemli turist artışı bekliyoruz. Şu anda dünyanın 86 noktasından Bodrum’a direkt uçuş var. Bölgede kış turizmini canlandıracak hazırlıklar da yapıyoruz.” Ahmet Aras, dertli. “Bodrum gördüğünüz gibi şantiyeye döndü…” diyerek kontrol edilemeyen yapılaşmanın tehlikelerine dikkat çekiyor. Aras’ın bu yapılaşmayla ilgili endişeleri şöyle özetlenebilir: “Bodrum gibi turizm kentlerindeki asıl çekicilik buraların konforlu dinlenme yerleri olmasıdır.

Yani büyük şehirlerin trafiği, otoparkların yetersiz duruma düşmesi, aşırı yapılaşma nedeniyle hava kirliliğinin tehlikeli hale gelmesi, yeşil alanının kaybolması gibi sonuçlar, turisti kaçırtır. Turist sessiz sakin, zaman geçirebileceği yerleri tercih eder. Tabii artan maliyetler, enflasyonun tırmanışı yerli Bodrumluları ve buraya çalışmak için gelenleri zorluyor.

Yatacak oda kadar bir yerin kirasının aylık 4 bin lira olması, birçok sorunun yanında barınma sorununu beraberinde getiriyor. Yevmiye ile çalışan, emekli maaşıyla veya tek memur maaşıyla yaşamını sürdürmeye çalışanların, bu kiraları vermesi mümkün değil.” Böylesine dengesiz bir tablonun ne gibi sonuçlar yaratacağını öngörmek zor. Tabii bu barınma sorunu Bodrum’a has özel bir sorun değil.

Bodrum: Çalışana yatacak yer yok

Kadın Voleybolcular

Ahmet Aras’la görüşmemiz sırasında, ellerinde çiçekler, yeşil beyaz formalarıyla Bodrum Belediyesi’nin kadın voleybolcuları, başlarında antrenörleri Adnan Kıstak'la geldiler. Başkana çiçek verdiler, başkan da onlara nazarlık taktı.

Haberin Devamı

Uzun boyları, dimdik duruşları, sempatik görünüşleriyle kadın voleybolcular bir anda odaya hakim oldu. Takım Kaptanı İdil Ulusoy, maç ve kupa kazanmanın ötesinde büyük hedefleri olduğunu söyledi.

“Kadınların eve kapanmasını önlemek için günlük hayata katılımlarını sağlayacağız, spora ilgilerini artıracağız” dedi ve belediye başkanından kadınların spor yapabileceği alanlar oluşturmasını istedi. Bodrum, belediyecileriyle, sporcu kadınlarıyla, rengarenk çiçekleriyle ve yükselen umutlarıyla yeni sezona hazırlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder