Oral Çalışlar Emre Belözoğlu meselesi
HABERİ PAYLAŞ

Emre Belözoğlu meselesi

Emre’yi çocuk futbolcu olarak gazetelere ilk haber olduğu günlerden bu yana izlerim. Futbol zekası, kıvraklığı, oyunu okuyup takımı ona göre yönlendirme yeteneği ile sivrildi. Emre’nin Galatasaray’ın Avrupa Şampiyonu olan kadrosunda parlayan yıldızı, Avrupa’nın seçkin kulüplerindeki başarısıyla devam etti. Sonra Fenerbahçe, ardından Başakşehir ve yeniden Fenerbahçe. Artık futbolcu olarak kariyerinin sonuna geldi (40 yaşında).

Önümüzdeki sezonda büyük olasılıkla teknik yönetici olarak sahalarda olacak. Buraya kadar hoş-güzel ama bir de Emre’nin öteki yönü var... Sinirlerine hakim olamayıp, birçok kez takımını bir eksik bırakmaya neden olacak olaylara yol açmışlığı var. Takımın ceza almasına neden olacak hırçın tavırlar sergilemişliği var. Onun oynadığı maçlarda ikili bir ruh haline giriyoruz.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu meselesi

Takımı iyi yönettiği ve motive ettiği için bir lider oyuncu gibi hareket ettiği süre boyunca onu seviyoruz. Kişiliğinin diğer yönü ise çapraşık. Her an öfkesine hakim olamayacakmış ve yeni bir olay yaratacakmış duygusu yarattığı için kaygılanıyoruz. Bazı kritik milli maçlarda, tırmanmasına Emre’nin de katkıda bulunduğu olaylar yüzünden, Milli Takım ağır cezalar aldı.

Yeni Fenerbahçe

Daha on beş gün kadar önce Trabzonspor’la Fenerbahçe’nin oynadığı Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında, hakem Cüneyt Çakır’la yedek kulübesinden girdiği polemik nedeniyle kırmızı kart gördü. Kırmızı kart görmemiş olsa, bir süre sonra takıma dahil olabilir, hatta maçın kaderini değiştirebilirdi.

Bu sahneyi TV’lerden seyreden biz Fenerbahçeliler hem üzüldük hem de sorumsuz davranışı nedeniyle ona kızdık. Ancak kulüp yönetiminin nasıl bir tutum aldığını anlayamadık. Çünkü Emre hiçbir şey olmamış gibi iki maç sonra sahadaki yerini aldı. Gergin tavırlarıyla, geçmişten bir ders çıkarmamış gibiydi. Bir sezon sona eriyor. Fenerbahçe futbol takımı maalesef iki sezondur çok başarısız.

Muhtemelen yeni bir teknik direktör gelecek, yeni oyuncular transfer edilecek. Gazetelere yansıyan haberlere göre Emre de bu süreçte etkili bir rol alıyor. Peki Emre “yenilenecek” bir Fenerbahçe takımının içinde ne gibi bir fonksiyon üstlenecek? Geçmişte çok kritik maçlarda gösterdiği aşırı tepkiler nedeniyle canımızı yakan davranışları sürecek mi? Yoksa ciddi bir özeleştiri mi yaptı? Bir iç hesaplaşmaya mı gitti?

Haberin Devamı

Günlük yaşamında efendiliğiyle bilinen Emre, sahalarda sinirlerine hakim olamayan haliyle Fenerbahçe’ye ne kadar yararlı olabilir? Fenerbahçe yönetiminden taraftarları aydınlatacak bir açıklama bekliyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder