Oral Çalışlar Korona günlerinde ev hali
HABERİ PAYLAŞ

Korona günlerinde ev hali

Eve kapanıp kalınca ne yapılır? Ev işlerini yapan yardımcımıza uzaklardaki evinden gelmemesini önerince, iş başa düştü. Çamaşır, bulaşık, süpürge, yer silme, yemek pişirme, internetten alışveriş gündemimizin ön sırasına geldi oturdu. Sabah İpek’le işleri paylaştık. Ben elektrik süpürgesini alarak oda oda dolaşıp temizliği tamamladım. Süpürge çok gürültü yapınca, “Bunun daha az gürültü yapanı yok mu?” diyerek ilk farkındalığımızı elde ettik.

İpek yerleri sildi. Ben önce koyu renkli çamaşırları, ardından açık renklileri yıkadım. Temiz çamaşırları radyatörlerin üzerine serdim. Ardından mutfak temizliği başladı. Bardaklar, tabaklar, tencereler makinede uygun yerlere bir düzen içinde yerleştirildi. Uygun düğmelere basıldı.

Haberin Devamı

Sonra yıkananlar, yerlerine konuldu. Henüz ütü tezgahını kurmadık. Online alışveriş için bilgisayarın başına oturuldu. Birden fark ettik ki, market, siparişleri en erken 4 gün sonra getirebilecekti. Neyse ki evde iyi-kötü bir şeyler vardı. Bakkaldan da takviye alabilirdik. Meyve yanında canımız tatlı çekiyordu.

Dışarıdan tatlı siparişi vermedik. Ben geleneksel tatlım olan irmik helvasını yapmak üzere harekete geçtim. İpek muz-yoğurt karışımı güzel bir tatlı yaptı. Ev işlerinin ne kadar yorucu olduğunu yeniden keşfettik. Sabah kahvaltısını, öğle yemeğini ve temizlik işlerini bitirip yorulunca kahve ile dinlenmeyi hak ediyoruz.

Unutmadan söyleyeyim, bu arada haftada bir gün kapımıza getirilen sütle, gayet güzel yoğurt yapmayı öğrenmiş bulunuyorum. İsteyene kurs verebilirim. Yatay bisiklet ve yürüme bandı da hareketsizliğimizi gidermek amacıyla devrede...

Can sıkıntısından, 1962 yılının Belçika’da en çok dinlenen 40 şarkısını inceledik… Reşat listedeki Hollandaca şarkılarla daha çok ilgilendi, biz İngilizce şarkılarla…

Sinema günleri

Arkadaşlarımızla sıkı bir telefon trafiği içindeyiz. Siyasi gelişmeleri yorumlamanın yanı sıra birbirimize film öneriyoruz… ABD’de bu yıl birçok ödül kazanan 10 bölümlük “The Morning Show” dizisini neredeyse ara vermeksizin seyrettik.

Haberin Devamı

Amerika’da çok izlenen bir TV programının içinde dönen cinsel istismar dolaplarını anlatıyor. İki ünlü ve başarılı kadın oyuncu Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon, başrolleri üstlendikleri gibi dizinin yapımında da bizzat çalışmışlar. Çağan Irmak’ın “Bizi Hatırla” filmi, bir TV yöneticisi ile taşrada yaşayan babası arasındaki duygusal, insani ilişkileri ele alıyor.

Küçük bir ek liste: Maudie; itilmiş, kakılmış, sakat bir kadının Amerika çapında tanınmış bir ressam oluşunun öyküsü. The Marveleous Mrs. Maisel ise 1960’lı yıllarda kadınlara yönelik toplumsal baskıları esprilerle sergileyen neşeli bir hikaye.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder