Oral Çalışlar Mahsun’un kendisi bir ‘Mucize’...
HABERİ PAYLAŞ

Mahsun’un kendisi bir ‘Mucize’...

Mucize 2 Aşk filminin gösteriminin ardından sahneye çıkan Mahsun Kırmızıgül, salonda oturan çok sempatik bir kız çocuğuna seslendi: “Duru ayağa kalk...” Duru kalktı ve salona el salladı. Gala gecesinde sinema ve müzik dünyasından çok sayıda tanınmış ismin gölgesinde kalan Duru’nun öyküsü şöyle: Duru’nun annesi Mahsun’u aramış ve kızının fizik tedaviyi reddettiğini, sakat kalacağını söylemiş, desteğini istemiş.

Mahsun’un kendisi bir ‘Mucize’...

Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği "Mucize 2" filminin galası yapıldı. Galaya filmin kadın oyuncularından Biran Damla Yılmaz (solda), Şenay Gürler (sol2), Sera Tokdemir (sağ2), Melis Sezen (sağda) katıldı.

Haberin Devamı

Mahsun, birinci Mucize filmini Duru’ya göndermiş ve onu fizik tedaviye ikna etmiş. “Aslında devam filmini düşünmüyordum. O küçük çocuk bende büyük bir pencere açtı. Ben senin için bu filmin ikincisini yazacağım. Sen de bana söz ver ayağa kalkacaksın dedim. Duru ayağa kalktı ve bu filmde de oynadı...” Mucize 2 Aşk’ın kahramanı engelli Aziz, bir Kürt köyünden çıkıp, kendini bir Ege kasabasında var edebilmiş, engelleri aşabilmiş bir karakter. “Mucize”ye yeni mucizeler eklemeyi başaran bir karakter.

Engellilerin yanındayız

Mahsun’un kendisi bir ‘Mucize’...

Mahsun Kırmızıgül filmin gösterimi öncesi eşi Ece Binay'la poz verdi.

Mahsun Kırmızıgül filmin gösterimi sonrası yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü hatırlattı: “Bence bu insanlar özel insanlar. Biz ekip olarak yanlarındayız. Zaten bu film de bizim için bir sosyal sorumluluk projesi. Diğer bütün filmlerimden ve Türk sinemasında bugüne kadar çekilen birçok filmden farklı bir yerde durduğunu sizler de izleyecek, göreceksiniz. Bazen yüreğiniz acıyacak, gözleriniz dolacak ama en önemlisi düşüneceksiniz. Biz bunu vadediyoruz.”

Başroldeki Mert Turak 140 kadar down sendromlu ile çalıştıklarını anlattı. “Beraber oynadık” dedi. Filmin konusu bedensel engellilerle sınırlı değil. Toplumda Kürtler konusunda oluşmuş önyargılar da incelikle eleştiriliyor. “Kuyrukları da var” gibi klişelere işaret ediliyor. Üstelik Kürt sözcüğünü kullanmadan...

Mahsun’un kendisi bir ‘Mucize’...

Mucize 2 Aşk, akıcı, etkileyici ve duygusal bir film. Çok emek verilmiş... Fikret Kuşkan, Erdal Özyağcılar gibi usta oyuncuların da katkısıyla güzel bir iş ortaya çıkmış. “Sinemacı Bahattin” rolündeki Erdal Özyağcılar, “Şaşırdım, kaldım. Çok güzel bir prodüksiyon. Sevgili Mahsun’un kafasından çıkardığı, yüreğiyle mayaladığı bir film. Bir devam filmi gibi değil, yani güzel ve çirkini, saf sevgiyle mucizelerin olduğunu anlatan bir film,” diyor.

Haberin Devamı

Aslında Mahsun Kırmızıgül’ün kendisi bir mucize. 22 Çocuklu Diyarbakır’lı yoksul bir köylü ailenin içinden çıkıp gelmiş. Babasız büyümüş, kaçak sigara satmış, amelelik yapmış, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan Bölümüne uzanan bir yolculukta sayısız engeli aşabilmiş. Çalışkanlığı ve azmiyle genç yaşta ülkemizin başarılı bir ses ve sinema sanatçısı haline gelmiştir. Mucize 2 Aşk’ın yolu açık olsun...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder