Oral Çalışlar Prof. Cemil Taşçıoğlu...
HABERİ PAYLAŞ

Prof. Cemil Taşçıoğlu...

“Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'na Korona karantinası” başlığını görünce sarsıldım. Dostum, arkadaşım, doktorum Cemil’le ilgili Süperhabertv’deki haber şöyle: “İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu Koronavirüs semptomları gösterdiği için hastanede karantinaya alındı. Taşçıoğlu, yayınladığı videoda 'kendisini iyi hissettiğini, zorunlu bir bekleyiş içinde olduğunu' açıkladı.”

Hemen telefona sarıldım. Aldığım haberler umutlandırıcıydı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (Çapa) acil servisinde yatan Cemil iyi durumda. Durumu stabil. Bu şekilde seyretmesi halinde sağlığına kavuşacak gibi görünüyor. Dr. Cemil Taşçıoğlu ile uzun yıllara dayanan arkadaşlığımız var. Sağlığımız bir sorun çıkarttığında başvurduğumuz ilk isim odur.

Haberin Devamı

İpek, Reşat, annem, kayınvalidem... Hepimiz onun desteğini ve ilgisini gördük. Cemil, hafızası çok kuvvetli, deneyimli ve başarılı bir doktor. Çalışkan, insancıl, mesleğini seven, tıp öğrencilerinin, asistanlarının, herkesin yardımına koşan, hastalar arasında ayrım yapmayan, insanların sevgisini kazanmış, öğretme aşkı yüksek, dünyaya iyimser gözle bakan, iyi yetişmiş bir aydın, bir bilim insanı. Onunla her buluşmamıza, dünya ve Türkiye üzerine uzun sohbetler eşlik etti.

Sağlık çalışanları

Cemil'in yaşadığı tehlike, bu tür büyük felaket günlerinde doktorların, hastabakıcıların, sağlık çalışanlarının en özverili grup olduğunu da yeniden gözler önüne serdi. Çin'deki rakamlara bakınca, sağlık çalışanlarının ne ölçüde tehlike altında olduğunu daha net görebiliyoruz.

Wuhan ve çevresine gönderilen 32 binden fazla sağlık çalışanından 3 bin 19'una virüs bulaştı. Salgında hayatını kaybeden doktor sayısının 7 olduğu biliniyor. Corona virüsü ile mücadelenin önemli isimlerinden olan Wuhan Kent Hastanesi Başhekimi Dr. Liu Zhiming salgın nedeniyle yaşamını yitirenler arasında.

Dr. Zhimming'den önce, Wuhan'da virüsü ilk kez ortaya çıkaran ancak "korku yaydığı" gerekçesiyle gözaltına alınan Dr. Li Venliang da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerden biri.

Haberin Devamı

Türkiye

En büyük risk gruplarından birini oluşturan sağlık çalışanlarımız, ihtiyaçları olan malzemelerin büyük ölçüde karşılandığını, ancak yine de yetersizlikler olduğunu ifade ediyorlar. Kendilerine sağlanan koruyucu malzemelerin sayıca artırılmasını, devamlılığın sağlanmasını istiyorlar.

Acil olmayan poliklinik ve cerrahi girişimlerin ertelenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını ve halka duyurulmasını bekliyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder