Oral Çalışlar Tarsus Amerikan Kolejinde...
HABERİ PAYLAŞ

Tarsus Amerikan Kolejinde...

Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği'nin eski başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Havaalanında Tiran’a uçmak üzereyken telefon etti. “Ağabey okulun Kariyer Günleri için 10 Aralık'ta gelebilir misin?” diye sordu. Tiran'da yakın tarihinin en büyük depremine (6.4 büyüklüğünde) geceyarısı yakalandık. 4 gün kaldığımız Arnavutluk'ta hemen her gün sallandık. Hiç fark etmez Tarsus'a gidecektim.

Ardından ver elini Tarsus. Çocukluğumun, ilkgençlik yıllarımın Tarsus’u. 1957 yılında mutlu bir çocuk olarak girip 1961 yılında tek dersten kalınca üzülerek terk ettiğim okulun sıralarına 62 yıl sonra yeniden dönmek heyecan verici. Tarsus’taki ilk gecemde, çocukluk ve ilk gençlik günlerimi paylaştığım Cahide teyzemin oğlu Selçuk ve İsmail amcamın kızı Nazlı’yla buluştuk.

Haberin Devamı

Gece yarısına kadar, komikliğiyle, neşesiyle hatırladığımız rahmetli Dürdane yengemi, Cahide teyzemi, Fahri amcamı, İsmail amcamı andık. Yoksul ama eğlenceli geçmiş günlerimize yolculuk yaptık. Bu yazıyı butik otel olarak hizmet veren “Elif Hanım Konağı”nda yazıyorum. Ortalık yeni aydınlanıyor. Birazdan sokağa çıkacağım ve Tarsus’un tarihi sokaklarında dolaşacağım.

Tarsus Amerikan Kolejinde...

Kolej mezunu emekli büyükelçi Bozkurt Aran’la, Ali Cerrahoğlu’yla Bilal-ı Habeş Türbesi, Kırkaşık Bedesteni, Saint Paul Kilisesi, tarihi Roma yoluna uzandık...Makam camiindeki kazıları, Danyal peygamberin olduğu söylenen mezarı ziyaret ettik.

Bozkurt üç yıl öğrencilik yaptığı Tarsus’ta o zaman bunları göremediğine hayıflandı. Küçük minare camiinin önünde satılan mamullerden satın alıp afiyetle yedik.

Kariyer günleri

Tarsus Amerikan Koleji ve Mezunlar Derneği'nin birlikte kurduğu ‘Kariyer Merkezi' mesleğinde başarılı olmuş mezunları davet ediyor. Burada öğrencilerle mezunlar bir araya geliyorlar. Mezunlar öğrencilerin meslek seçimine katkı sağlayacak sohbetler ediyorlar. Bu yılki kariyer etkinliğine, Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyadan 24 farklı meslekten mezun katıldı.

Mezunlar Derneği’nin yeni başkanı Ramazan Dincer, “Okul yönetimiyle birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikler artık geleneksel hale geldi” dedi. Dört ders saati boyunca öğrencilerle sansürsüz sohbet ettik. Türkiye’nin geleceğine ilişkin konulardan mesleklerin geleceğine kadar her meseleyi konuştuk.

Haberin Devamı

Bir kere daha gördüm ki, tartışmayı bilen, özgür düşünen bir eğitim, bu eğitimin şekillendirdiği gençlik olmadan, bir şeyler yapabilmek mümkün değil. Tarsus’tan umutlar yüklenerek dönüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder