Osman Şenher İspanya şov yaptı
HABERİ PAYLAŞ

İspanya şov yaptı

İspanya, Almanya’yı yenerek finale kalırken bu turnuvanın en iyi futbolunu oynadı. Birçok kişi yanıldı. “Almanlar’ın fizik gücü İspanyollar’ı dağıtır” diye düşünürken tam tersi oldu. Futbolun estetik yönünü İspanyollar o kadar güzel sahaya koydular ki, o müthiş pas trafiği arasında Almanya da kaybolup gitti. Del Bosque’yi; “Yeniköy Kasabı” diye lakap takarak, üstelik 8 milyon euro da tazminat ödeyerek gönderdiler. Bugün o del Bosque’nin takımı İspanya, Dünya Kupası’nda Hollanda ile final oynayacak.

Haberin Devamı

Bizler neden İspanya, Almanya, Hollanda gibi takımların yanına bile yaklaşamadığımızı oturup uzun uzun düşünmemiz lazım. Almanya Löw yönetiminde sistem takımı olmuş ve bu turnuvada oynadıkları her maçta alkışlandılar. Hollanda ise Brezilya gibi bir devi turnuva dışına itti. Bunların hiçbiri tesadüf değil. Aragones’in yarattığı İspanya, 2 yıl önce Avrupa Şampiyonu oldu.

Aynı takım, aynı sistem belki de Dünya Şampiyonu olacak. Bizler ise Milli Takımımız’ın 20 senelik mazisine bakıyorum, ne bir sistemimiz var ne de istikrarımız. Onun bunun adamıysan, fazla iyi futbolcu da olmana gerek yok. Ay-Yıldızlı formayı rahatlıkla giyersin. İşte Avrupalılar’ı bizden ayıran nokta da bu. Almanya’yı yenilmesine rağmen hepimizin alkışlaması lazım. İspanya ise hak ederek finale çıktı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder