Özgür Gökmen Çelenk Göbek eritmeye yardımcı öneriler
HABERİ PAYLAŞ

Göbek eritmeye yardımcı öneriler

Karın ve bel çevresindeki yağlanmadan şikayet edenler için Diyetisyen Berrin Yiğit önerilerde bulundu...

1- Yediklerinizin miktarına dikkat edin, porsiyonlarınız abartısız olsun, daha küçük tabaklar tercih edin.

2- Pasta, börek, poğaça, beyaz ekmek, makarna gibi sağlıksız karbonhidratlardan uzak durun. Tam buğday unu, yulaf, esmer pirinç, karabuğday, kinoa gibi sağlıklı karbonhidratları tercih edin.

3- Yağ seçiminiz zeytinyağından yana olsun. Kızartmalardan uzak durun; pişirme yöntemi olarak ızgara, fırın, haşlama yöntemlerini tercih edin.

Haberin Devamı

4- Et, balık, tavuk, hindi gibi protein kaynaklarını diyetinizde bulundurmayı ihmal etmeyin.

5- Yoğurt yerine kefir tercih edin. Yoğurt yiyecekseniz muhakkak ev yapımı olmasına özen gösterin. İştah kapatıcı özellikleri nedeniyle yoğurda ince kıyım dereotu ve çörek otu ekleyin.

6- Kereviz, pırasa, lahana, semizotu ve ıspanağı daha sık tüketin. Salatalarınızı koyu yeşilliklerle hazırlayın. Besin değerini artırmak için salatalarınıza renkli sebzeler ekleyebilirsiniz.

7- Çorbalarınızı sebze ağırlıklı pişirin. Çorbalarınıza 1-2 yemek kaşığı chia tohumu, karabuğday ya da mercimek ilave edebilirsiniz. Özellikle karabuğday, karbonhidrat düşkünleri için kurtarıcıdır. Karabuğday karbonhidrat almış gibi hissedip aslında protein içeriği yüksek bir yemek yemenizi sağlar.

8) Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği nedeniyle eşit oranda zerdeçal, zencefil, karabiber, pul biber, nane, kekik, sumak, kişniş ve kimyonu karıştırın. Bu karışımı çorba, ızgara, salata soslarınızda bol miktarda kullanın, dilerseniz yoğurt ve cacığınıza ilave edin.

9) Hızlı yeme alışkanlığından kurtulun. Lokmalarınızın tadını çıkararak yavaş yavaş yiyin. Yemek sırasında televizyon izlemeyin, telefonunuzla uğraşmayın. Yalnızca yemeğinize odaklanın.

10) Alkol tüketiminden kaçının. Tatlı ve kremalı kahvelerden uzak durun. Günde 1-2 fincan yeşil çay için. Yemeklerden önce 2 bardak su içmeye özen gösterin.

DİKKAT!

Gazlı içeceklerdeki yapay tatlandırıcı ve kimyasallar damak tadını köreltir, sağlıklı gıdadan alınan hazzı azaltır, abur cubura olan iştahı artırır. Gazlı içecekler yerine maden suyu tüketin.

Haberin Devamı

İHMAL ETMEYİN

  • Hareket ederseniz daha kolay yağ yakar, bedeninizi şekle sokarsınız. Yalnızca zayıflamış değil fit de görünürsünüz.
  • Caydırıcı bilgiler edinin. Mesela yediğinizi yakmak için ne kadar spor yapmanız gerektiğini bilin. Örneğin biri size yiyeceğiniz o yemeği yakmak için 4 saat koşmanız gerektiğini söylerse! Ya da yarım kilo yağ yakmak için 14 saat yürümeniz gerektiğini bilseniz her kaşıkta bir kez daha düşünürsünüz.

TATLIDAN UZAKLAŞMAK İSTİYORSANIZ 2 HAFTA SABREDİN

  • Tat alma duyusu 2 haftada değişir; iki hafta sonunda şeker eşiğiniz düşer, daha doğal tatlardan (kuru veya taze meyve gibi) tatmin olursunuz. Hatta zamanla sofra şekeri ağır gelmeye başlar. Şekeri kesmek bağımlılıktan kurtulmaktır, sabırlı olun.
  • Çoğu kişi yemeğin bittiğini anlamak için tatlıyla sonlandırmak ister, oysaki yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalayıp su içerseniz bunu da önlemiş olursunuz.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder