Özlem Denizmen Borcu olmayanların ülkesi
HABERİ PAYLAŞ

Borcu olmayanların ülkesi

Öyle bir 2023 hayal edelim ki, tasarruflar artmış, kredi kartı boçlusu kalmamış. Bunun için ağacı yaşken eğmek gerekiyor. ‘3Kumbara’ da bunu yapıyor...

23 Nisan 2023!

Bir ülke düşünün. Kimsenin kredi kartı borcu yok! Herkese kazandığı para yetiyor. Hatta para biriktiriliyor. Yüzler gülüyor çünkü insanlar ne hayal ettiyse onu yaşıyor. Burası neresi? Biz de oraya yerleşelim dediğinizi duyuyorum. Burası Türkiye! Yıl: 2023! Türkiye çapında başlayan ‘3Kumbara Çocuklar İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’ 2023 yılında 20’li yaşlarında olacak çocuklarımıza paranın alfabesini öğretiyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

ŞENLİK

‘Param ve Ben Çocuk Şenliği’, 25 Nisan Cuma Saat 09.00’da, Borsa İstanbul’da. FODER, TSPAKB ve Borsa İstanbul işbirliğiyle. Kaçırmayın.

81 ilde 500 bin çocuk

! 3Kumbara, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay ve destek verdiği, Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk alanındaki finansal okuryazarlık eğitim programı. Türkiye’nin her ilindeki, tüm 4’üncü sınıf öğrencilerine eğitim veriliyor. Programın hedefi, 2017’ye kadar 500 bin çocuğa ulaşmak. Eğlenceli, düşündürücü ve interaktif olan eğitimin başında çocuklarla hayalleri konuşuluyor. 1 milyon dilek dileme hakkından tutun da görünmez olmak isteyene kadar sınırsız düşleri var hepsinin. Mesleklerde erkekler futbolcu, kızlar doktor olma konusunda ısrarlı. Bütün çocuklar tablet ve akıllı telefon istiyor. İstisnasız hepsi. Önce aileden izin almaları gerektiğini hatırlayıp, hedef için plan yapmaya başlıyorlar. Önce biriktirme, sonra paylaşma ve son olarak harcama kumbaralarını tek tek tanıyorlar. Böylece tek kumbara dönemini kapatıp, 3Kumbara dönemine merhaba diyorlar...

Güçlü kadro ile yönetim

‘Para Durumu Sosyal Girişimi’, konusunda uzman akademisyenler, eğitim uzmanları ve pedagoglardan oluşan danışma kuruluyla ‘3Kumbara’ programını yönetiyor. 3Kumbara eğitimlerini veren öğretmenler, atanamayan öğretmenlerden seçilerek, birçok açıdan topluma katkı sağlanıyor.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDE 3KUMBARA

Biriktir paranı, gereksiz harcama yapma, paylaşma kumbosunu aç, yardım et insanlara. (Sude Nur)

Haberin Devamı

- Gereksiz harcama yapma, at paranı kumbaralara. (Yiğit)

- 3Kumbaran varsa aklın var demektir. (Mine)

- Karşımda 3Kumbara, doğruyu gösterir bana. (Hasan)

-Harcarken biriktir, biriktirirken paylaş. (Ayşe)

- 3Kumbara yap, hayatına neşe kat. (Melike)

- Tek kumbara değil artık 3Kumbara, hepsinin içi dolu para. (Ali)

- Milyonlarca çocuk, milyonlarca hayal. Bu hayalleri gerçekleştirebilecek 3Kumbaram var. (Efe)

- Çocuk deyip geçmeyin, benim de hayallerim var. Hayallerimin gerçek olmasını

54 BİN

3Kumbara finansal okuryazarlık eğitimini şu ana kadar 54 bin çocuk aldı.

ÜÇ KUMBARA

Mavi, yeşil, kırmızı Üç kumbaramı yaptım. Haftalık harçlığımı Kumbaralarımda sakladım. Maviyi biriktirip, Yeşildekini paylaşırım İhtiyacım olduğu zaman Kırmızıdakini harcarım En sevdiğim oyuncağı Almak için başladım Haftalık harçlığımı Kumbaramda sakladım Öğrendik artık bizler Üç kumbara devrini Paranın değerini Tasarrufun önemini - M. Sencer Uçar (Niğde Bor TOKİ İlkokulu)

LEGO ALMAK İSTİYORUM

Haberin Devamı

SORU: Özlem Abla, geçen gün annemle oyuncakçıya gittik. Bana bir tane oyuncak alabilirsin dedi ve ben de araba aldım. Ama legoda da aklım kaldı. Nasıl alabilirim? - Emir

CEVAP: Emircim, öncelikle annenden lego almak için izin almalısın. Eğer izin veriyorsa ve harçlık alıyorsan, kumbaranda para biriktirmeye başla. Almak istediğin legonun fiyatını araştır ve ne kadar zamanda alabileceğini hesapla. Harçlığını artırmak istiyorsan ev işlerine yardım et. Annen seni ödüllendirmek isteyebilir.

- Sıla 8 yaşında, Şişli Fuat Soylu İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi. Hayali dünya çapında, başarılı doktor olmak. Kumbarası varmış. Ama yakın tarihte babasının doğum gününde ona sürpriz yapmak için açmış. Hediye almak istemiş ama babası izin vermemiş. Paraları kumbarasına geri dönmüş.

- Feshane Şenlikleri’nde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da 3Kumbara standını ziyaret etti. Çocukluğunda, kumbarasına para atarken, 'Sana bugün bu kadar para atabiliyorum' dermiş ve kumbaranın gülümsediğini düşünürmüş. Bu şekilde bereketli olmuş kumbarası...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder