Özlem Denizmen Elektrikten tasarruf
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikten tasarruf

Kontrolümüzde olmayan ekonomik gelişmeler karşısında ‘ah vah’ demek yerine, gelin evimizde neler yapabiliriz ona bakalım... İşte size birkaç dokunuşla elektrikten tasarruf.

  • Fişleri sürekli takılı bırakmayın.
  • 49 inch led ekran televizyon, günde 5 saat çalışarak 9.74 TL harcıyor.
  • Kettle kullanmadan önce bir daha düşünün. Haftada 7 kez, günde 10 dakika çalışan kettle’ın faturadaki karşılığı 9 TL.
  • Yiyecekleri sıcakken buzdolabına koymayın. Ayrıca buzdolabının etrafı ne kadar rahat olursa o kadar iyi. Sağdan, soldan ve arkadan 10 cm boşluk bırakın. A+ bir buzdolabı, 7 gün 24 saat çalışarak faturaya 21 TL yansıyor.
  • Fırında bir şey pişirirken kapağını çok sık açıp kapamayın. Haftada 1 kez çalışan fırın ayda 10.65 TL demek.
  • Haftada 5 kez çalışan A+ bulaşık makinesi ayda 16 TL’lik enerji çeker.
  • Siz bulaşık makinenizi haftada kaç kez çalıştırıyorsunuz?
  • 30 gün boyunca 10 dakika saç kurutma makinenizi çalıştırdığınızda 9 TL elektrik faturanıza yansır. Evde kaç kişi yaşadığınızı ve gün aşırı duş alarak saç kurutma makinenizi çalıştırdığınızı düşünün… Sizin evin saç kurutma masrafını hesaplayın. ❱Haftada 2 kez, 2 saat ütü yaparsanız ayda 30 TL’lik elektrik kullanırsınız.
  • Haftada 4 kez çalışan A+ çamaşır makinesi yaklaşık 10 TL tutarında elektrik harcar. Çamaşır makinenizi haftada 1 kez daha az çalıştırarak yılda 473 damacana su da tasarruf edebilirsiniz.
  • Tasarruflu ampul kullanın.
  • Haftada 7 gün, günde 5 saat çalışan 3 adet klasik ampul ayda 18 TL harcarken,
  • Haftada 7 gün, günde 5 saat çalışan 3 adet led ampul ayda 1.20 TL harcıyor.

Elektrikten tasarruf

Gördüğünüz gibi kolay uygulanabilir birkaç adımla elektrik faturanızdan tasarruf edebilirsiniz. Kaynaklar sınırlı, onları doğru ve verimli kullanmaksa bizim elimizde…

BAŞARI HİKAYESİ

‘KARAR VERDİM VE BAŞARDIM’

ENGİN / 28 / MERSİN

Merhaba Özlem Hanım, zaman nasıl da hızlı geçti. Sizinle en son Şubat 2015’te irtibata geçmiştim. Görüşmediğimiz süre boyunca sizinle yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum... 2017 yılında çalıştığım şirketten çıkışımı alıp, askere gittim. Askerlik boyunca kariyer hedefi için çok düşündüm. Komutanlarım bende ‘insan ağaç değil ki yer değiştirdiğinde ölsün’ fikrini uyandırdı. Ben de bu fikir üzerine yola çıktım.

Haberin Devamı

‘Ben teğmen olmak istiyorum’ dedim. Sınav sürecini beklerken iş arayışına çıktım. Ankara merkezli inşaat, enerji ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalışmaya başladım. Proje bitince subaylık sınavı açıldı ve deniz harp okulunu kazandım, eğitim için çağırma sürecini beklerken de düşünmeye vaktim oldu.

Ben kültürel etkinliklere katılmayı, aile ile zaman geçirmeyi seven bir karaktere sahip olduğumun farkına vardım ve subaylığın benim karakterime uygun olmadığını fark ettim. Bir şey istiyorsam muhakkak başarılı olacağımı da anladım. Lojistik ve İşletme bölümü mezunuyum, benim için en iyi kariyer gümrük müşaviri olmak. Karar verdim ve bunun için çalışmaya adım attım.

Bir gümrük müşaviri yanında 1 yıl staj yaptım, kursa gittim, başka kaynaklardan çalışmak için kitaplar aldım. Sınava hazırlık için 12 bin TL harcadım. Gümrük müşavir yardımcılığı sınavına 2019’da girdim ve kazandım (Türkiye genelinde 1.400 kişi girdi ve 35 kişi kazandı).

Müşavir yardımcısı olduktan sonra eğitim için harcadığımı 4 ayda kazandım. Şimdi gümrük müşavirlik firmasında çalışıyorum ve eğitim için harcama yapmaya devam ediyorum ve edeceğim. Çünkü eğitim için harcadıklarımın karşılığını başarıya ulaştıkça kazanıyorum. 5 yıl sonra da gümrük müşavirlik şirketi açmayı düşünüyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder