Özlem Denizmen Elini attığın altın olsun
HABERİ PAYLAŞ

Elini attığın altın olsun

Bazıları doğuştan yeteneklidir, ‘elini attığı altın olur’ derler. Peki kimdir bu insanlar? Siz de benzer özellikler taşıyor musunuz? Evinizdeki tutumlarınızla karakterinizi

[[HAFTAYA]]

test edin. Bakın bakalım sizde bir iş kurup yönetebilme yeteneği, girişimci ruhu var mı?

TASARRUF

BALON:

Bazı küçük tasarruf alışkanlıklarının ne büyük sonuçlar doğurabileceğini düşündünüz mü hiç? Siz zaten kendi aile bütçenizin kahramanlarısınız. Şimdi yapacağınız girişimle giderler fazlalaşacak. Peki aynı işi daha az masrafla yönetebilme beceriniz var mı?

Haberin Devamı

Delikli çorap

O deliği kapamaya, sorunu halletmeye çok ihtiyacınız olacak. Çorap deliği kadar sorun tamir edilmezse büyüyecek ya da yamayı dikip çorabı kullananlardan olacaksınız. kazanım: Çözemeyeceğim problem yoktur benim.

Faturalardan tasarru:

Faturalarınızı daha aza düşürmeyi kendinize hedef koyun. Ofis ya da dükkan, yeni açacağınız işte, faturalar çok daha yüksek geldiğinde olaya bir sıfır önde başlayın. kazanım: Konu para yönetimiyse benden sorulur.

Mutfak masrafları

Marketlerin indirim günlerini takip ederek alışveriş yapanlardan olun. ‘Üşenmem, fiyatları karşılaştırırım’ deyin. Nerede ne ucuz bilin. kazanım: İş yaptığım pazarı bilirim. Kimse bana kül yutturamaz Olmadık yerden gelir elde ederek özgüveninizi tazeleyin. Para kazanabileceğinizi kendinize ispat edin. Taşı sıkıp suyunu çıkarabilir misiniz? Bunları uyguluyorsanız, evet.

ÖZGÜVEN

Elektronik aletler

Her geçen gün daha da çalışmaz hale gelmelerini beklemek yerine paraya çevirin. Parçalarını satabilir ya da hiç yoksa hurdacıya verebilirsiniz. kazanım: Benimle iş yapmalısın. Elimi attığım paraya döner.

Market haberleşmeleri

Sinemaya giderken arkadaşlarınızı organize eder misiniz? En hesaplı akşam yemeğini sana mı soruyorlar? Hangi markette neyin ucuz olduğunu arkadaşlarına anlatır mısın? Yapmıyorsanız da hemen başlayın. İş hayatınızda kurduğunuzilişkiler en büyük destekçiniz olacak.

Kazanım

Çevrem çok geniştir, ticari ilişkilere çevirebilirim. sİhİrlİ parMaklar: İçli köfteyi sizden iyi yapan yok, memleketten bal getiriyorsunuz herkes istiyor. Belki arkadaşlarınızdan değil ama onların tavsiye ettiklerinden de üç beş birşeyler size kalıyor. Tebrikler, ticaret kanınızda var sizin. kazanım: On parmağımda on marifet. Para kazandıracak stratejileri biliyorum.

Haberin Devamı

İnovasyon

Sektörün şartlarını takip etmek gerek. Neler moda, nelere ihtiyaç var, ne gibi çözümler üretilmiş, neler çok satıyor? Bunları araştırıp yeniliğe açık olan işini büyütüyor. Peki karakteriniz inovasyona uygun mu? Bakalım.

Eski CD'ler

Kullanmadığınız cd’ler hâlâ tozlu raflarda mı? Çağa uyup içindeki dosyaları daha kolay kullanıma ve erişime müsait hale getirin. Taşınabilir hard disklere ya da flash belleklere kopyalayın. kazanım: Öyle bir ayarlarım ki ihtiyacım olan her bilgi elimin altındadır.

Kullanaılmayan ingilizce kitaplar

Bir gün İngilizce öğreneceğim diye hep sakladınız. Artık internette ve telefonlarımızda müthiş uygulamalar var. Hem de bedava. Kullanın. kazanım: Bir fırsat oldu mu en iyi ben değerlendiriri

Bolluk ve bereket için yer aç

Haberin Devamı

Borçlar, iş hayatı, harcamalar derken biraz daralmış olabilirsin. Huzura kavuşmak için emekliliği bekleme. Üçüncü kitabım ‘Bolluk ve Bereket için Yer Aç’ raflarda yerini aldı. Az parayla kaliteli yaşamın sırlarını, tasarruf ipuçlarını, sadeliği, kurtulduğun fazlalıklarla zenginliği...

Keşfedeceğin bir sen var bu kitapta. Bundan sonra ‘Param yok’ demeyecek bir sen...

30 bin liraya iş kurmak

soru: Kendi işyerimi açmak istiyorum.

Takı ya da giysi üzerine olacak. 30 bin lira civarı param var. Ne yapmam gerekiyor? Bu işlerin dışında başka hangi tür iş yapmam daha iyi olur. Bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Ecem

Cevap

Kendi işini kurmak istemen çok güzel. Ne iş yapacağına net karar vermen gerek. Yaparken seni heyecanlandıran bir işi tercih etmelisin. Girişim yolu çakıl taşları dolu, düşmemek için istek/heyecan şart. Etrafına bir bak incele. İnsanların neye ihtiyaç duyduğunu araştır. araştır: Rakibinin fazla olmadığı ya da olsa bile onlardan fark yaratabileceğin bir iş olsun. Hedef müşterin kim? Yıllık yaklaşık gelirin/giderin ne olacak? Rakiplerin olacak mı? Kimler/kaç tane olacak? Bunları en ince ayrıntısına kadar düşünüp güzel bir iş planı hazırlaman gerekli. Eğitimlere katıl: Girişimcilikle ilgili eğitimler var, mutlaka katıl. Kendine güven ama mantıklı ol. Yani hem kalbin hem aklının buluştuğu karar doğru karardır. Gelişmeler konusunda bana mail at. Sağlık, sevgi ve para ile kal.

EN ZENGİN!

Dünyanın en zenginlerinden Amerikalı işadamı Warren Buffet, henüz çocukluk yıllarında, yakınlardaki golf sahasında göletlere düşmüş topları toplayıp satıyormuş

Sıradaki haber yükleniyor...
holder