Özlem Denizmen Seviyorum ama para yok
HABERİ PAYLAŞ

Seviyorum ama para yok

Hayat sevince, paylaşınca güzel. Bugün 14 Şubat, Sevgililer Günü. Kalpler pır pır çarpıyor. Özel günleri kutlamayı tercih ediyorsanız çiçek ve hediye alma, yemeğe çıkma gibi telaşlarınız olabilir. İşte bütçe yoksa yapılabilecekler

Cıvıl cıvıl vitrinlere, bugüne özel indirimlere karşı durmak zor ancak kartlara güvenip borçlanmak bütçeyi sarsar. İşte size hediyenin formülü.

● Hediye bir alışveriş ürünü değildir.

● Bugün koştur koştur bir şey alıp vererek sevdiğinize sadece bir ürünü vermiş olursunuz. Bunu yapmayın.

Haberin Devamı

● Fiyatı önemli değil, hediye anlam, özen, değer ister.

● Vereceğiniz en güzel hediye; en kıymetli şey olan zamanınız. Yüreğinizi koyarak, duygunuzu katarak yaptığınız şeyleri hiçbir para satın alamaz.

● Hediyeye harcanan para konusunda herkesin farklı görüşleri olabilir. Birbirinizi tanıyın, anlayın, saygı duyun.

HEDİYE BÜTÇESİ

● Sevdiklerinize vereceğiniz hediyeler için senelik bütçe ayırın. doğum günleri, yıldönümü gibi sizin için özel günleri listeleyin.

● Bu bütçeye limit koyun. yemek, hediye, süsler… Her özel gün için buradan harcayın. Aman dikkat edin! Hesap şaşmasın.

● Hediye seçerken karşınızdakinin nelere ihtiyacı olduğunu düşünün. Sırf pahalı, gösterişli veya moda diye ‘Almış olmak için’ bir şeyler almayın.

● ‘Şeyler’e değil, ‘deneyim’e harcayın. İkinizin de gitmek istediğiniz bir yer veya bir etkinlik varsa ve bütçe dahilindeyse önceliğiniz bu olsun.

● Fiyat araştırması yapın. Son dakikacı olup pahalıya almayın.

SOR: Bugün birlikteyken, cep telefonunuzla ilgilenmeyin, mailinizi kontrol etmeyiverin. Sadece sevdiğiniz kişiye ve birlikte geçirdiğiniz zamana odaklanın.

Ona, ‘Seni mutlu etmek için ne yapabilirim?’ diye sorun.

SAHİP OLMAK YERİNE ‘YAŞAYIN’

Araştırmalara göre, ‘anılar’ın getirdiği mutluluk, ‘şeyler’in getirdiği mutluluktan daha kalıcı oluyor. Çünkü deneyimler hayatımızı daha renkli ve zengin kılıyor, ilişkilerimizi kuvvetlendiriyor.

Mesela sevgilinizin tahmin edebileceği bir hediye almak yerine onu şaşırtın. Romantik olmak için pahalı restoranlara, etkinliklere gitmenize gerek yok.

Haberin Devamı

Örneğin; artık fotoğrafların birçoğu sosyal medyada. Öylece paylaşıyoruz ve gidiyor oysa albüm karıştırmak ne güzeldi… En güzel anılarınızı bastırıp hatta notlar ekleyip hediye edebilirsiniz.

KENDİNİ SEV

Hiç kaçmıyor, bir yere gitmiyor, hep sizinle… Bu kim?

Cevap: KENDİNİZ. Kendinizi sevin, kendinize saygı duyun, içinizde güller açtırın. Her gün şunu tekrarlayın. ‘Ruhum, beynim, vücudum seni çok seviyorum.’ Biz kendimizi sevmezsek, neyleyelim başkasını…

HESAP GELİNCE

Eğer bu akşam için özel bir yerde yemek planınız varsa dikkat! Uzmanlar, ilişkinin sağlığı açısından bu romantik yemeğin parasını erkek ödemeli diyor.

4S KURALI

Psikiyatr Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’u televizyon programıma konuk aldığımda şunu söylemişti: ‘Evlilik ‘ben’ ve ‘sen’i koruyarak ‘biz’ olabilme sanatıdır.’

ÇİÇEKÇİ AÇ

Kırmızı sevgi, beyaz saflık, pembe gönlüm sende, sarı ise ayrılık demek.

Rengarenk güllerin anlamları ayrı, fiyatları ise aynı. Bir adet gül 10 TL, bir demet papatya 30 TL.

HAFTANIN EGZERSİZİ BAYRAM BİRİKİMİ

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’na 177 gün kaldı. Kurban ibadetini yerine getirmek istiyorsanız her gün kenara 10 TL koyarak 1770 TL biriktirebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder