Papatya Akdağ Evet dünyayı sen/ben/biz değiştirebiliriz
HABERİ PAYLAŞ

Evet dünyayı sen/ben/biz değiştirebiliriz

Düşüncelerimiz ve eylemlerimiz, durgun bir suya atılan taşlar gibidir. Merkezdeki harekete paralel olarak dalgalar büyür ve yayılırlar.

Milyarlarca insanın yaşadığı bir dünyada, büyük ve köklü bir değişim olması için çok büyük hareketlerin başlaması gerektiğini düşünüyor olabiliriz. Oysa her birimiz içimizde -önce kendi minik dünyalarımız için- iyiye veya kötüye doğru gidebilecek değişimleri başlatabilecek güce sahibizdir.

Yani, aslında, çok önemsiz gibi gördüğümüz bir cümle, bir başkasını etkileyebilir ve o insanın tepkisi de diğer bir insana acı, korku, ilham, mutluluk veya endişe verebilir.

Haberin Devamı

Aklımızdan geçenler ve hareketlerimiz, tıpkı durgun bir suya atılan taşlar gibi dışa doğru hareket ettikçe dalgalar halinde büyüyen, genişleyen, yayılan ve etkisini hissettiren bir hal alır. Yani dünya üzerindeki etkimiz tahminimizden çok daha büyüktür ve tahminimizden çok daha büyük sonuçlara sebep olabilir.

Merkezinde neyi tutarsan, etrafına onun efektini yayarsın

Evet dünyayı sen/ben/biz değiştirebiliriz

Dalga efektini olumluya doğru fark yaratmak için kullanmak da bizim seçimimiz, etrafımızı olumsuzluk dalgaları ile doldurarak dünyamızı karartmak da.

Şüphesiz ki, ne ekersek, onu biçeriz. Hiçbir tohum ait olmadığı meyveyi vermez. Negatif enerjilere maruz kalan birinin, etrafına bu negatif enerjiyi geçirme olasılığı çok daha yüksektir.

Oysa bir gülümseme, ufak bir yardım, bir güzel söz ve nazik bir davranış sayesinde kartopu gibi büyüyen ve koca bir harekete öncülük edebilmek mümkün.

Her dönüşüm, her dalga efektindeki gibi bir başlangıç noktasına sahip.

İyiliği yaymak istiyorsak, önce kendi merkezimizdeki başlangıç noktasına odaklanmalı ve ona güvenmeliyiz.

Düşüncelerimizin ve eylemlerimizin etkisini düşünüp, iyiliğe doğru giden dalgaları merkezden başlattığımızda, etrafımızda git gide büyüyen bir dalganın ilk adımını atabiliriz.

Bugün bu dalgayı yaymak için ilk adımı atmaya ne dersin?

  • Hiç tanımadığın birinin yüzüne gülümsemek
  • Arkadaşa edilen bir iltifat
  • İçten bir kahkaha
  • Nazik bir jest

Merkezde faydayı, iyiliği ve pozitif dili tutmak, önce etrafımızdakilere, sonra onların etrafındakilere ve sonra daha fazla kişiye ve sonra daha büyük bir topluluğa dokunacak kadar yayılabilir.

Yani temas ettiğimiz herkes ve onların da temas ettiği herkesin hayatına dokunma şansımız var.

Haberin Devamı

Madem yaydığımız dalgalar ileri ve dışa doğru hareket ettikçe etkisi de artacak, neden bu dalgalar olumlu gel gitleri olan keyifli dalgalara çevirmeyelim?

#GününSorusu

Bugün merkezde tuttuğun duygunun ne olduğunu düşünüyorsun?

#GününŞarkısı:

Sıradaki haber yükleniyor...
holder