Pınar Erdem Hoş geldin yeni yıl, hoş geldin 2021
HABERİ PAYLAŞ

Hoş geldin yeni yıl, hoş geldin 2021

Benim de herkes gibi 2021’den beklentilerim var. Yarınlara umutla bakmak en güzel duygulardan biridir. 2020 hepimiz için çok zor bir o kadar da çok fazla kayıp verdiğimiz çok üzüldüğümüz bir yıl oldu. Dünya Covid19 salgın virüsle tanıştı çok büyük bir sınav verdi halende vermeye devam ediyor. Elazığ depremi, İzmir depremi ile çok zor bir yıldı. Hayatımızdaki her şeyin değerini anladığımız ve kıymetini öğrendiğiniz bir yıl oldu. Zorluklar olmadan mücadele etmeyi öğrenemeyiz, gelişemeyiz mücadele ve zorluk hayatımızda her zaman olacak ki gelişmeyi ve değer duygularını öğrenelim. 2021 den herkes gibi benimde beklentilerim çok yüksek, herkes için önce Covid19 denen virüsten bir an önce kurtulmak, sevdiklerimize sevgiyle sarılmak, özlem gidermek, dokunmak, yan yana gelmek ve tüm özlemlerimizi gidereceğimiz yarınlara adım atmak olsun.

Haberin Devamı

Hoş geldin yeni yıl, hoş geldin 2021

Önce kendinizi sevip değer verdiğimiz kendi kıymetinizi kat ve kat anlayacağımız geçmiş hatalarımızın ve başarısızlıklarımızın çok değerli olduklarını bilip bu hatalardan ciddi anlamda ders çıkarmayı fark ettiğimiz ve her olayı fırsata çevirmeyi öğrendiğimiz bir yıl olsun. Bağımlılıklarınızdan kurtulduğunuz, özgürlüğünüze kavuştuğunuz, istemiyorum dediğiniz hiçbir şeyin içinde olmadığınız bir yıl olsun. Geçmişten uzaklaşıp geleceğe güvenle sarıldığımız bir yıl olsun. Şiddetin olmadığı, tüm çocuklarımızın güldüğü, mutlu olduğu, okuma eşitliğinin olduğu bir yıl olsun. Kadın cinayetlerinin bittiği bir yıl olsun. Hiçbir insanın açlıkla, soğukla ve evsizlikle sınav vermediği bir yıl olsun. Sonra sevdiklerimize değer verip sevip, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve tüm güzel olan her şeyin bizimle olacağını bildiğimiz, kurduğumuz tüm hayallerin gerçeğe dönüşeceği muhteşem ötesi bir yıl olsun. İnanıyorum ki umutla yarınlara baktığımız her gün bize daha fazla güç verecek ve gücümüze güç katacaktır.

Siz değişirseniz, hayatınız değişir ve dünyanız değişir

Değişimle beraber sizde gelişirsiniz ilerlersiniz. Herkes için değişime açık olmak farkındalığınızı yakalamak ve iyi niyetli olmak, pozitif olmak her şeyin başında gelir. Değişim demişken yeni yıla birkaç gün kala birkaç gün önce İki yüz yıllık çok güzel değişim yılına girdik. Pe ki siz bunu biliyor musunuz? Bu değişimin hayatınıza çok büyük değişiklikler getirecek bunu farkında mısınız? Bu köklü değişime açık mısınız? Açıksanız ne kadar açıksınız? İki yüz yıl sürecek olan bu çok büyük bir değişim herkesin hayatına dokunacak. Bana gelen mail, mesajlarda veya yüz yüze danışanlarımdan aldığım geri bildirimlerde hayatımdan hiç memnun değilim, ilişkim veya evliliğim hiç istediğim gibi gitmiyor, çok mutsuzum, kendimi tanıyamıyorum, bu ben değilim, depresyondayım, duygu durumlarım çok değişime uğruyor, iş yerimde işler istediğim gibi gitmiyor gibi mesajlar. Siz biliyor musunuz? Bu değişimlerle beraber sürpriz gelişmeler hiç umut etmediğiniz şeyler kapınızda olacak. Fakat siz bu değişime bu yeniliklere ne kadar hazırsınız? Seanslarda danışanlarım değişime açık olduklarını ifade etseler de içeride bir yerde değişime kapalı olduklarını görüyorum. Değişime açık olmak dilde değil kalpten gelen bir duygudur. Bunun için içsel olarak da kendinizi bu yolculuğa hazırlamalısınız. Pe ki bunu nasıl yapacağım dediğinizi duyar gibiyim? Her insan önce kendisi için harekete geçerek attığı ilk adımın çıktığı yolculuğun ilk basamağı olduğunu bilmeli.

Haberin Devamı

Hayatınızı nasıl değiştirebileceğinizi göstersem bunun değeri ne olurdu?

Hoş geldin yeni yıl, hoş geldin 2021

Haberin Devamı

Dünya değişirken hayatımızdaki birçok olgu da değişime uğruyor, günlük hayatta çeşitli durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Mutlulukla, mutsuzlukla, başarıyla, başarısızlıkların ve olumsuzlukların karşısında ruh halimiz bozuluyor ve dünya çapında en yaygın ruhsal sorunların başında gelen depresyon ile tanışıyoruz. Yaşam bu dedik ya bize her şeyi yaşatıyor. Hedef her zaman tabi ki fiziki ve ruh sağlığımızın yerinde olması. Yaşadığımız olumsuzların bize bıraktığı ruhsal sorunlar, insanların acı çekmelerine neden olmaktadır. Bu ruhsal bozuklar özgüveninizin, üretkenliğinizin ve en önemlisi de iç huzurunuzun bozulmasına neden olmaktadır. Yani değişime hazır mısınız derken sağlıklı olan ruh sağlığınızı bozmamanız gerektiğini hatırlamak istiyorum. Bazen iyi olan durumlarda değişim esnasında değişime hazır değilseniz ağır gelebilir ve ruh durumunuz bozulabilir.

Size nasıl yapılacağını göstersem hayatınızı şimdiden başlayarak değiştirmeye istekli olur muydunuz?

Hoş geldin yeni yıl, hoş geldin 2021

İki yüz yıllık bu köklü değişimde sizde benim değişime ihtiyacım var bunu istiyorum diyorsanız yapacağınız en doğru şey ilk önce kendinizi değişime açmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu köklü değişim için neye ihtiyacınız olduğunu tespit edip aynadaki sizi tekrar, tekrar gülümsetebilirsiniz. Bunu kendiniz için yeniden başlamak, kendinize yeni bir şans vermek, yeni deneyimlere yelken açmak, yeni bir siz için bu değeri kendinize vermelisiniz. Bunu sadece ve sadece kendiniz en uygun zaman olduğu için en önemlisi de mutlu olacağınız için yapmalısınız. Bunları yaparken zorlanırsanız profesyonel bir anlayışın size rehberlik edebileceğini bilmenizde fayda var.

Bugün hiçbir şey için hem geç ve hem de güç değil. Fark et tam da zamanı tüm bu yapacakların için. Evren senin için zemini zaten hazırlıyor. Bunu unutmayın

Sevdiklerimize sıkı sıkı sarılacağımız özlemlerimizi gidereceğimiz kaldığımız yerden devam edeceğimiz bir yıl dilerim.

Sevgiyle kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder