Prof. Dr. Derin Kösebay Ağrı coksa detaylı inceleme sart
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı coksa detaylı inceleme sart

Adet döneminde pek çok kadın çektiği sancılardan yakınıyor, ağrı kesici kullanmaktan bıktığını söylüyor. Bu ağrıların nedeni endometriozis ya da rahimdeki myomlar olabilir. Doktora başvurun ki detaylı inceleme yapılsın

[[HAFTAYA]]

Enfeksiyon var diyorlar

27 yaşında, evli kadınım. 1 yıldır her adetimden 15 gün sonra idrar yollarımda yanma ve sık idrara çıkma sorunu yaşıyorum. Pek çok doktora gittim hepsi de enfeksiyon olduğunu söylediler. Bazı ilaçlar verdiler ancak şikayetlerim geçmiyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, ilk bakışta enfeksiyona işaret ediyor. Ama ilaçlar fayda etmiyorsa üroloji uzmanına görünmenizi ve çikolata kisti olabileceğinden kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanızı öneririm. Kısa süre içinde şikayetlerinizin sona edeceğini tahmin ediyorum.

Ameliyat nasıl yapılacak?

Rahimde 6 aydır kist var. İlaç kullanıyorum. Hiç küçülme olmadı. Bu ay küçülme olmazsa doktorum kapalı ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. Bu ameliyat nedir, nasıl yapılır? Bu ameliyattan sonra çocuğum olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, kapalı ameliyat, karın cildine açılan 1 santimlik 3 delikten sokulan aletlerle yapılan ameliyattır. Bu tip cerrahiye endoskopik cerrahi denilir.

Karna önce gaz verilerek şişirilir ve sonra bir ışık kaynağı ile iki tane de ameliyat yapmak için kullanılan alet karın içine sokulur. Bu şekilde karın içi net olarak bir ekranda görüntülenebilir.

Yumurtalıktaki kist karına sokulan ince aletler yardımı ile ekranda görülerek kesilir ve bir torba içine alınıp o torba içinde kistin içi boşaltılarak deliklerden dışarı çıkarılabilecek şekle getirilir. Hastanede kalış süresi daha kısadır. giderek kullanımı artmaktadır.

Adet döneminde sancı çekiyorum

32 yaşındayım, bekarım. Adet dönemlerinden çok ağrı çekiyorum. Pek çok kez doktora gittim, verdikleri ilaçları kullandım ama çare olmuyor. Hormon tahlilleri sorun olmadığını gösteriyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, adet zamanı olan sancıların pek çoğu endometriozis denen hastalıktan oluyor. Bunun yanında rahimdeki myomlar da adet sancılarına neden olabiliyor. Muayene oldunuz ve “Her şey normal” dendi. Doğum kontrol haplarını kullandınız mı? “Kullandım, o da ağrıları kesmedi” derseniz benim önerim ciddi bir kliniğe başvurun ve daha detaylı tetkikleri yaptırın.

Haberin Devamı

İki kere dış gebelik geçirdim

29 yaşındayım, 2 kere dış gebelik geçirdim. Bir doktor bana “Tüp bebekten başka çaren yok” dedi. Anne olmak istiyorum ama yeniden aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, geçmiş olsun. İki kere dış gebelik geçirmeniz kanallarda (Tuba denen rahim ile yumurtalık arasındaki tüpler) geçirilmiş enfeksiyon veya başka nedenlerle oluşmuş darlıklar veya yapışıklıkların olduğunu gösteriyor.

Yeni bir gebelikte aynı şeylerin olması büyük ihtimal. Doktorunuzla görüşün, tüp bebek iyi bir çözüm gibi görülüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder