Prof. Dr. Derin Kösebay Birkaç ay beklemek iyi olur
HABERİ PAYLAŞ

Birkaç ay beklemek iyi olur

Kadınlar gebelikten korunmak için doğum kontrol hapı kullanılıyor. Gebe kalmak istediklerinde bu hapları bırakmaları gerekiyor. Bu dönemde hamilelik için bir süre beklemek iyi olur. Çünkü vücutta hormonların etkisi az da olsa devam edebilir

Akıntı neden kaynaklanıyor?

26 yaşında 5 aylık hamileyim. Benim koyu sarı ve aynı zaman da kokulu bir akıntım var. Bu sorunu gebelikten mi kaynaklanıyor? Cinsel organımda alt ve üst dudakta küçük birkaç tane yağ bezesine benzeyen şeyler var. Yanıyor ve kaşıntı yapıyor. Bu da mı hamilelikten? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, gebelikte vajinadaki salgılarda biraz değişiklikler olur. Bu değişiklikler sonucu mantar enfeksiyonlarının daha kolay oluştuğunu görüyoruz. Vajinadan alınan bir akıntı tahlili ile akıntının nedeni anlaşılırsa doğru tedaviyi yapabilmek daha kolaylaşır. Dış genital organlardaki ufak yağ kesesine benzettiğiniz şeyler de önemli değil. Ama bu akıntının tahrişi ile oluşmuş olabilir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ne zaman gebe kalırım?

10 aylık evliyim. Evlenmeden 1 ay önce doğum kontrol hapı almaya başladım. 3 aydır bıraktım. Çocuk istiyoruz. Ben bu hapları alanların gebe kalamayacağını duydum. Acaba doğru mu? Ne zaman hamile kalabilirim? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, doğum kontrol hapları bırakıldıktan sonraki aylarda gebelik şansının arttığını biliyoruz. Sizin duyduğunuz gebe kalamazsınız değil, ilacı bıraktıktan sonra birkaç ay gebe kalmayın uyarısıdır. Vücutta hormonların etkisi az da olsa devam ederken o dönemde gebe kalmayın denilmektedir. Siz ve eşinizde bir sorun yoksa bir süre daha bekleyin (Bu süre 6-8 ay kadardır). Eğer hâlâ bebek olmuyorsa doktora başvurmalısınız.

Menopozdayım ama kanamam oldu

50 yaşındayım. 2.5 yıldır menopozdayım. Ancak bu dönemde kanamam oldu. Doktor ultrason çektirdi. Sonuçları size yazıyorum. Acaba hastalığım nedir? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, ben olsam sizin şikayetinizle gelen bir kadında rahim içinden bir parça alır ve onun sonucuna göre tedaviye başlardım. Derslerimizde de tıp fakültesi öğrencilerine bu konuları anlatırken “Adetten kesilmiş bir kadında bir damla dahi kanama olsa, bu kanamanın nedenini mutlaka araştırmalısınız” diyoruz. Eminim, doktorunuz da aynı şeyi yaparak size yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder