Prof. Dr. Derin Kösebay Cinsellik sona ermiyor
HABERİ PAYLAŞ

Cinsellik sona ermiyor

Çeşitli hastalıklar sonucu bazı kadınların rahimleri alınabiliyor. Bunu büyük bir sorun haline getirmemek, olaya tedavi amaçlı bakmak gerekiyor. Ayrıca rahmin alınması kadının cinsel yaşamını etkilemiyor...

Moll gebelik geçirdim

23 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. 1 yıl önce moll gebelik geçirdim. Yapılan kürtajda rahmimde bölmem olduğunu söylendi. Doktorum bundan dolayı da bir daha gebe kalsam bile düşük yapacağımı söyledi. Yumurtalıklarımda sorun olmadığı ama net bir şey söylemek için film çekilmesi gerektiğini anlattılar. Rahimdeki bu bölme için operasyon tek seferlik bir şey mi? Bu ameliyatı olursam çocuk sahibi olabilir miyim?

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili okuyucumuz, moll gebeliğin üzüm salkımına benzer bir görüntüsü vardır. Gebelikte çıkan hormonların aşırı şekilde salgılandığının saptanması ve ayrıca ultrason görüntülerindeki farklılık ile teşhis edilmesi mümkündür. Bunların yanında gebeliğin büyüklüğü hep hakiki büyüklükten fazla saptanır (Yani 16 haftalık bir gebelikte rahmin büyüklüğü 20 haftalık kadar olabilir). Tedavisi kürtajdır. Rahmin normalden fazla genişlemesi kürtajla yapılan tedaviyi biraz riskli yapabilir. Rahim içindeki bölmenin tedavisi ise çok farklı bir konu. Bu bölümün önce kesi olarak saptanması gerekir. Saptamadan sonra duruma göre uygun bir tedavi yönteminn seçilmesi gerekir. Doğru tedavi yapılırsa tekrarlayan düşüklerin önüne geçilebilir. Sevgiler.

Rahim ağzındaki yara nasıl iyileşir?

43 yaşındayım. Rahim ağzında yara var ve 6-7 aydır ilaçla tedavi olmaya çalışıyorum. Çok iyi sonuç aldığım söylenemez. Smear sonuçlarım iyi çıkmıştı ama şikayetlerim devam ediyor. Smear testini tekrarlatmayı düşünüyorum. Kesin çözüm için bana ne tavsiye edebilirsiniz?

Cevap: Sevgili okuyucumuz, rahim ağzında smear’le tespit edilecek bir bozukluk yoksa korkulacak bir şey de yok demektir. Doktorunuz rahim ağzındaki yara ilaçla düzelmediğine göre herhalde başka bir tedavi uygulayacaktır. Koterizasyon veya leep gibi.

Rahim alınınca cinsel hayat biter mi?

Rahimde yapılan herhangi bir ameliyat sonucu rahmi alınan kişinin cinsel hayatı biter mi? Çevremde, rahmi alınan birkaç kişi cinsel ilişki sırasında hiçbir şey hissetmediğini söyledi. Söyledikleri ne kadar doğrudur?

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili okuyucumuz, dünyada çeşitli hastalıklar nedeniyle rahmi alınmış milyonlarca kadın yaşıyor. Cinsellik konusunda böyle hastalarda yapılmış pek çok çalışma var. Bu çalışmalardan hemen hiçbiri sizin çevrenizden duyduklarınızı doğrulamıyor. Yani rahim olmaması kadınlığın bittiği anlamına gelmiyor. Cinselliğin sona erdiği anlamına gelmiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder