Prof. Dr. Derin Kösebay Doktorunuz ne derse ona uyun
HABERİ PAYLAŞ

Doktorunuz ne derse ona uyun

Haberin Devamı

İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar vajinanın dengesini bozarak çeşitli sorunlara ya da mantara neden olabiliyor. Bu yüzden ilaç kullanırken sabırlı olmak, doktorun önerilerine harfiyen uymak gerekiyor

Hamile kalır mı?

29 yaşındaki eşim yumurtalığında kist olduğundan operasyon geçirdi. 2 yıl önce doğum kontrol hapı kullanmaya başladı ve bıraktı. 1 ay önce yine başladı ve ilişkide içine boşaldım Acaba doğum kontrol hapı kullanan kadının hamile kalma olasılığı ne kadardır? CEVAP Sevgili okuyucumuz, doğum kontrol hapları bugün bilinen en etkili koruma yöntemidir. Yüzde 99’dan fazla güvenilirliği var. İlacını unutmadan düzenli alan kadının başka ek korunma yöntemine ihtiyacı yoktur.

[[HAFTAYA]]

5 ay arayla adet görüyorum

22 yaşındayım Adetlerim düzensiz. 4-5 ay arayla adet görüyorum ve çok endişeleniyorum. Ne önerirsiniz? CEVAP Sevgili okuyucumuz, adet kanamalarının gecikerek olması çoğu kere hormonal bozukluklardan kaynaklanır. Sizin yaşınızda sıklıkla Polikistik over hastalığı ve prolaktin hormonunun yüksekliği nedeniyle adet gecikmeleri olabilir. Ayrıca genel olarak hormonlarda bir yetersizlik (Hipofiz ve yumurtalıkdan salgılanan) de aynı belirtileri verebilir. Bunların anlaşılabilmesi için önce muayene olmak, ultrasonla genital organların incelenmesi ve sonra hormon tahlillerinin yapılması gerekir. Tedaviye ondan sonra geçilecektir. Sevgiler.

Düzelir gibi oluyor ama bitmiyor

32 yaşındayım. İdrar yolu enfenksiyonu geçirdim. Ama tedavi görürken kullandığım antibiyotikler kaşıntı ve yanmaya neden oldu. Tedaviye devam etsem de düzelir gibi oluyor ama geçmiyor. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Sevgili okuyucumuz, antibiyotik kullanımından sonra şikayetlerinizin arttığını söylüyorsunuz. Bu çok sık karşılaştığımız bir durum. Özellikle geniş spekturumlu (kuvvetli ve birçok bakteriye etkili) antibiyotikler vajina florasını (Vajinadaki asit-baz dengesini) bozarak normalde vajinada olan ve hastalık yapan mikropların girmesini engelleyen mikroorganizmaları öldürür. Bu durum vajinanın müdafaa silahlarının yok olması demektir ki işte o zaman çeşitli enfeksiyonlar ve özellikle mantar enfeksiyonları ortaya çıkar. Vajina florasının normale dönmesine yardımcı olacak ilaçlar daha faydalı olmaktadır. Tedavide başarı sabırlı olmak, uygun ilaçları kullanmak ve doktorunuzun söylediklerine uymakla mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder