Prof. Dr. Derin Kösebay Her kanama sorun yaratmaz ama...
HABERİ PAYLAŞ

Her kanama sorun yaratmaz ama...

Haberin Devamı

Menopoza giren kadın kanaması olursa doktora başvurmalı. Çünkü kadın kanserleri 50-60 yaş arası ortaya çıkıyor, kan da çoğu zaman ilk belirti oluyor. Panik yapmayın, her kanama sorun yaratmaz ama önlem almak gerekir

Sorun yokmuş ama...

57 yaşındayım. 8 yıl önce menopoza girdim. 2 hafta önce kanamam oldu, doktora gittim. Testleri yaptı, yumurtalıklarıma baktı ve “Bir şey yok” dedi. Peki ama neden kanama oluyor? Başka bir doktora mı başvurayım?

[[HAFTAYA]]

CEVAP Sevgili okuyucumuz, adetten kesildikten sonra ortaya çıkan kanamalar daima dikkatle izlenmeli, araştırılmalı ve nedeni ortaya çıkarılmaya çalışılmalı. Sizin durumunuzdaki birinde yapılması gerekenleri sıralarsak; jinekolojik muayeneden sonra ultrasonografik muayene, vajinal smear alınması, kan analizlerinin yapılması ve rahim içinden biyopsi alınması. Bunları yapmadan “Bir şey yok” demek pek doğru değil. Genital organların kötü huylu hastalıklarının çoğu 50-60 yaşları arasında ortaya çıkıyor. Bu hastalıkların pek çoğunda ilk belirti kanamadır. Hemen şunu da eklemem gerek. Her menopoz sonrasında kanaması olanda mutlaka kötü bir hastalık mı vardır? HAYIR. Ama araştırmalar eksiksiz yapılmalı..

Neden birden kanama başladı?


62 yaşındayım. Önceki gün adet görür gibi kanamam başladı. Telaşlandım, ben menopoza gireli 13 yıl oluyor. Belimde ve kasığımda hafif ağrı var. Nedeni ne olabilir? Kötü bir hastalığın belirtisi mi?

CEVAP Sevgili okuyucumuz, adetten kesildikten sonra yani menopozda kanama ve kokulu akıntının aniden başlaması üzerinde önemle durmayı gerektirir. Bu şikayetlerin mutlaka nedeni araştırılmalı ve gereken muayene ve testler yapılmalıdır. Bu yaş grubunda en çok rahmin iç tabakalarında problem görülür. Ultrasonla muayenede rahmin iç tabakasının kalın olması veya düzensiz olması önemlidir. Rahim ağzı için smear testin yapılması, rahim içinden örnek (Biyopsi) alınması, kan testlerinin yapılması gerekir. Size de önerim en kısa zamanda kadın doğum uzmanına müracaat ederek kanamanın nedenini araştırtmanızdır.

Sağ kasığımda sertlik var

27 yaşındayım. Sağ kasığımda acı duydum. Elime sertlik geliyor. Dokunduğumda acı hissetmiyorum. Bu, son iki günde ortaya çıkan bir durum. Bu belirti kadın hastalıklarıyla ilgili bir belirti olabilir mi?

CEVAP
Sevgili okuyucumuz, sağ kasıkta elinize ağrılı bir kitle gelmesi o bölgedeki bir enfeksiyondan, yumurtalıklar ve çevresindeki kistlerden, rahimdeki iyi huylu urlardan olabilir. En kısa zamanda kadın doğum hekimine muayene olmanızda yarar var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder