Prof. Dr. Derin Kösebay Her şey kadına bağlı değil
HABERİ PAYLAŞ

Her şey kadına bağlı değil

Çocuk sahibi olamayan çiftler birlikte doktora gitmeli. Gebe kalmak sadece kadına bağlı değil. Hem kadının hem de erkeğin probleminin olmaması sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelmesini sağlar

[[HAFTAYA]]

Kocam sorunu olmadığını düşünüyor

27 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Çocuk istediğimiz için 1 yıldır korunmuyoruz. Ama kocamla düzenli birlikteliğimiz yok. Eşim sorunun kendisinde olmadığını düşünüyor. Benim adetlerim düzenli. Ama yine de gebe kalamıyorum. Doktora gitmedim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, doktora gitmeden bu işler halledilemez. Benim veya başka birinin tavsiyeleri ile size yardımcı olmaya çalışmak sadece zamanın boşa harcanmasına yarar. Birçok kereler yazdım; bir bebeğin olabilmesi için sağlıklı bir erkek ve sağlıklı kadına ihtiyaç var. Eşinizin bilinen problemi olmayabilir veya olabilir. Buna doktor muayenesi olmadan karar vermek mümkün değil. Sizde yumurtlama oluyor mu? Rahim kanalları açık mı? gibi soruların cevaplarını araştırmak şart. Bir an önce bir doktora başvurun. Umarım, kısa sürede arzuladığınız şeylerin hepsi olur.

Haberin Devamı

Kullandığım ilaçlar etkiler mi?

18 yaşındayım ve 4 senelik aritmi hastasıyım. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorum, ömür boyu kullanacakmışım. Bu ilaçlar ve kalbimin düzensiz ritmi yüzünden çocuk sahibi olmamda bir sakınca var mıdır? Hamilelik dönemi zor mu geçer? Bunun yanında 5 ay süreyle bir ilaç daha kullandım, size yazıyorum. Bunun hamileliğe etkisi var mıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, 5 ay süreyle kullandığınız genellikle epilepsi tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç bebekte ufak tefek sorunlar yaratabilir ama gebe bir kadının epilepsi geçirmesi de bizim çok istediğimiz bir şey değildir. Sonuçta, sorunuzu sizi sürekli takip eden doktorunuz cevaplamalı.

Anne olmak istiyorum ama...

32 yaşındayım, 8 yıldır evliyim. 3 ay önce eşimle bebek sahibi olmaya karar verdik. Bu dönemde anksiyete rahatsızlığım nüksetti. Çocuk istediğimiz için antidepresana da başlayamıyorum. Psikiyatristim “uygun bir antidepresanı hamilelik boyunca kullanabilirsin” dedi. Bir de sizin fikrinizi almak istedim. CEVAP Sevgili okuyucumuz, antidepresanlara ne kadar ihtiyacınız olduğuna doktorunuz karar vermeli. Eğer çok gerekli ise gebeliğiniz süresince bu tip ilaçları kullanabilirsiniz (Doktorunuzun kontrolü altında). Yaşınız gebe kalmak için çok da ileri bir yaş değil. Doktorunuzla konuşun, sizin için en uygun zamanı tavsiye etsin. Umarım sorunsuzca probleminiz hallolur, sevgiler...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder