Prof. Dr. Derin Kösebay Mide bulantısı şart değil
HABERİ PAYLAŞ

Mide bulantısı şart değil

Haberin Devamı

Hamile kalan her kadın midesinin bulanacağını zanneder. Gebelikte bulantı sık görülen bir belirtidir. Ama olmaması hamilelikte sorun olduğunu göstermez. Doktorunuz gebeliğin 12’nci haftasında bir test yapar ve bebeğinizin sağlık durumunu size söyler...

Karnım çok ağrıyor

20 yaşında kızım. Benim sürekli karnım ağrıyor. Özellikle adet olacağım zamanlar kasıklarıma kramplar giriyor. Ağrılar genelde adet görmeden 4 gün önce başlıyor. Sizce ciddi bir hastalığım olabilir mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, adet ağrısı veya adete yakın günlerde başlayan ağrıların birçok nedeni olabilir. Sizin probleminizin ne olduğu ancak bir muayeneden sonra belli olur. Bence bir kadın-doğum uzmanına muayene olsanız iyi olur. Hem ağrıdan kurtulursunuz hem de ağrı nedenini merak etmekten. Ayrıca ileride bir sorun yaratıp yaratmayacağını da öğrenirsiniz.

[[HAFTAYA]]

Neden midem bulanmıyor?

2.5 aylık hamileyim. Memelerimin şişkinliği dışında şikayetim yok. Mide bulantısı olmaması hamileliğin normal olduğunu gösterir mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, gebelikte bulantı sık görülen bir belirtidir. Ama olması şart değil. Bulantı olup olmaması gebeliğin normal olup olmadığını kesinlikle göstermez. 10 haftalık gebesiniz, 2 hafta sonra yani 12’nci haftada kadın-doğum doktorunuzun size bebeğinizin sağlığını gösteren bir test yapması gerekiyor. Doktorunuz bebeğinizin sağlığını en doğru tahmin edecek kişidir. Onunla görüşün.

Çok kanamam oluyor


Ben sezeryanla doğum yaptım ve 2 aydır adet görüyorum. Çok kanamam oluyor. Doğum sırasında tüplerimi bağlattım, ondan olabilir mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, doğumdan sonra kanamaların uzun zaman devam etmesi bazı araştırmaların yapılmasını gerektirir. Öncelikle çocuğun eşinin (Plasenta) bir parçasının rahim içinde kalıp kalmadığı kontrol edilmeli. Ultrasonla incelenerek rahimde kanamaya neden olacak bir polip veya myomun olup olmadığı araştırılmalı. Kan tahlilleri yapılmalı ve mutlaka kanda yapılan gebelik testi (BHcG) istenmeli. Sonuçlara göre, eğer gerekirse rahim içinden parça alıp incelemelidir.

Neden gebe kalamıyorum?


30 yaşında, 6 yıllık evli kadınım. 5 aydır korunmuyorum ama gebe kalamıyorum. Doktor “Herhangi bir sorun yok” dedi. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Sevgili okuyucumuz, belki 3-5 ay daha bekleyebilirsiniz ama hâlâ gebe kalamıyorsanız ‘Herhangi bir sorun yok’ lafı inandırıcılığını kaybedebilir. Bebek olmuyorsa bir nedeni vardır (Çok nadir haller dışında). Sizin ve eşinizin muayenesi sonunda yapılacak birçok test var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder