Prof. Dr. Derin Kösebay Spiral uzun süre kalırsa...
HABERİ PAYLAŞ

Spiral uzun süre kalırsa...

Haberin Devamı

Kadınların korunmak için kullandığı spiralin çok uzun süre rahimde kalması doğru değil. Çünkü spiralin plastik kısmı rahmin hep aynı noktasına bası yapar. Sonuçta da kötü kokulu akıntı hatta kanama ortaya çıkabilir, dikkatli olun!

Akıntının nedeni spiral mi?

33 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim. 12 yıl önce spiral takıldı. Son aylarda kötü kokular ve akıntım var. Acaba neden oluyor? Bunun spiralle bir ilgisi var mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, uzun süre spiralin rahim içinde kalması doğru değil. Sonuçta spiralin plastik kısmı rahmin içinde hep aynı noktalara bası yapar sonuçta akıntı hatta kötü kokulu akıntı ve kanama olabilir. Gözle görülmeyecek kadar az, ufak kanamalar rahim içi ve vajinada bozulmuş et şeklinde bir kokuya neden olur. Muayene olmanız, spiralinizi çıkarttırmanız gerekiyor. Doktorunuz gerekli görürse antibiyotik ve vajinal ovul verebilir.

[[HAFTAYA]]

İdrarımda kan var

24 yaşındayım ve 6 aylık evliyim. Evlendikten sonra kokulu akıntı arttı. Şiddetli karın ağrısı ve 2 kez idrarda kan gördüm. Doktora başvurmadım. Acaba tüm bunlar çocuk sahibi olmamı engeller mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, anlattıklarınız idrar yollarında enfeksiyon olduğunu gösteriyor. Doktorunuzla görüşün, gerekli tedaviyi yapacaktır. Böbrek enfeksiyonları zamanında tedavi edilmezse hastalık kronikleşiyor ve tedavi daha zor ve uzun sürüyor, hatta zaman zaman kalıcı hasarlar bile bırakabiliyor.

Bebeğime zararı olur mu?

28 yaşında kadınım. 6 aylık hamileyim. Sorunum kabızlık. Bu yüzden sürekli belli başlı bitkileri karıştırıp içiyorum. Bunun bebeğime zararı olur mu? CEVAP Sevgili okuyucumuz, kabızlık için satılan pek çok bitkinin olduğunu biliyoruz. Bunlar yerine tıbbi etkileri bilinen ilaçları deneseniz çok daha iyi olur. Her bitki veya otun içindekilerin ne olduğunu ve ne oranda bulunduklarını tam olarak bilemediğimiz için bebeğe olan etkisini de net olarak söylemek mümkün değil. Kadın doğum doktorunuzdan yardım istemeniz bence en uygun yol.

Adetlerim 2 aydır düzensiz

30 yaşındayım, 14 yaşında adet görmeye başladım. Adetlerim hep düzenliydi, 28 günde bir olur. Ancak son 2 aydır zamanında adet göremiyorum. Acaba bu durum neden kaynaklanabilir? Doktora başvurmak gerekir mi yoksa bir süre beklemeli miyim? CEVAP Sevgili okuyucumuz, normal adet gören bir kadının adetlerinin gecikerek olmasının herhalde bir nedeni vardır. Bunun için akla ilk gelenler stres, sinirsel gerginlikler, hipofiz bezinin bazı hastalıkları ve hormonal dengesizlikler olabilir. Tabii bunların değerlendirmesini gideceğiniz bir kadın-doğum uzmanı yapacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder