Prof. Dr. Derin Kösebay Stresten korunun şansınız artsın
HABERİ PAYLAŞ

Stresten korunun şansınız artsın

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olmak pek çok kadının hayali. Ama bu konuya kafanızı takar, devamlı aynı şeyi düşünür, “Neden ben?” diye kendinizi sorgularsanız stresiniz artar. Rahat olun ki hormonlar düzenli çalışsın, gebelik şansı çoğalsın

Bebek neden görünmüyor?

32 yaşındayım. Adet günüm geçeli 23 gün oluyor. Kan tahlili yaptırdım sonucu yazıyorum. 4 haftalık hamile olmam lazımmış ama ultrasonda bebek görünmüyor. Gelişmemiş olabileceği söylendi. Progesteron ilacı kullanıyorum. Arada hafif karın ağrım ve bulantım oluyor. Halsizliğim var. Ultrasonda görülmediği için doktor dış gebelikten şüphelendi. Bu haftalarda bebeğin ultrasonda görülmeme ihtimali olabilir mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, bu satırları okuyuncaya kadar sanırım tekrar muayene olmuş ve gebelik testini tekrarlamışsınızdır. Rahim içinde bebek görüldüyse, sorun yok. Ama hâlâ rahim içinde görülen bir şey yok, gebelik testiniz de artmış ama olması gerektiği gibi hızlı bir yükseliş göstermiyorsa hakikaten dış gebelik açısından dikkatle takip edilmeniz gerekecek. Umarım her şey yolundadır, sevgiler.

[[HAFTAYA]]

Çocuğum olsun istiyorum

33 yaşındayım, 1 yıllık evliyiz. Son 8 aydır korunmuyoruz ama çocuğumuz olmuyor. Doktora gittim, testlerim ve muayenem yapıldı, sorun yok. Eşimde de bir şey çıkmadı. Doktorum yumurtlamayı sağlayan bir ilaç verdi. Ayrıca yumurtlama günlerimi de takip ediyorum. Sizce yapmam gereken bir şey var mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, gerekenleri yapmışsınız. Sadece sürekli olarak bu konuyu düşünüyorsanız işte o doğru değil. Panik yapmanıza hiç gerek yok. Kendinizi ne kadar rahat hissedebilirseniz hormonların çalışması ve o oranda düzelecek ve gebe kalma şansınız artacaktır. Burada size yapılanlarda rahim filmi çekilmediğini zannediyorum. Doktorunuza bir danışın belki o da lüzum görebilir. Sevgiler.

Acaba zarar görür mü?


30 yaşında, 10 haftalık hamileyim. Cinsel ilişkiye girmenin bebeğimize bir zararı olur mu? Gebeliğin hangi ayına kadar eşimle cinsel ilişkiye girebiliriz? CEVAP Sevgili okuyucumuz, gebelikte cinsel ilişki dikkatli olunmak koşuluyla her zaman yapılabilir. Ama erken gebelik döneminde bel ve kasıklarda ağrılar veya hafif kanamalar varsa, gebeliğin daha ileri dönemlerinde aynı şekilde kanama, karında ağrılar, kasılmalar ve belde ağrılar oluyorsa bir süre ilişkiye ara vermek gerekir. Bunun dışında işin estetik yönü var. İleri gebelik aylarında kadının karnı burnundayken, solunumunda bile zorluklar olurken belki de ayaklarında şişlikler varken, bu iş ne kadar uygun? Onun cevabını da sizlere bırakıyorum. Ekleyeceğim diğer konu ise şu: 2-3 düşük yapmış kadınlar özellikle erken gebelik aylarında çok daha dikkatli olmalılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder