Prof. Dr. Derin Kösebay Ümitsizliğe kapılmayın
HABERİ PAYLAŞ

Ümitsizliğe kapılmayın

Haberin Devamı

Normal yollardan çocuğu olmayan aileler aşılama ya da tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi oluyor. Önemli olan ümitsizliğe kapılmadan bu işe sarılmak. Gelişen yöntemler sayesinde yumurtalardan en iyi şekilde yararlanılıyor

Hiç bitmiyor

Bir süredir vajinal akıntım var. Tahlil sonucunda clue hücresi bulundu. Metronidazol, ornidazol ve türevlerine allerjim var. Bir süre tedavi gördüm. Ancak mantar-iltihap kısır döngüsüne girdim. Biri bitiyor, diğeri başlıyor. Ne önerirsiniz? CEVAP Sevgili okuyucumuz, bir süre sabredip hiçbir şey kullanmayın ve daha sonra tekrar tahlil yaptırın. Şikayetleriniz geçmiş olacaktır. Vücut kendiliğinden birçok enfeksiyonu yenebilir. Bunun için imkan tanımak gerekir. Daha sonra şikayetleriniz devam ederse konuşuruz.

[[HAFTAYA]]

Anne olmak istiyorum ama gebe kalamıyorum

29 yaşındayım. 2 yıldır gebe kalmak için tedavi görüyorum. 3 kez aşılama yapıldı. 2 defa tüp bebek denendi. Ama 1.5 aylık düşük yaptım. İkincide de gebelik oluşmadı. Eşimin sperm değerleri normal. Hareketliliğinde çok az bir düşüklük var. Benim süt hormonlarım yüksek. Günde 1 tane ilaç alıyorum. FSH değerlerim yüksek. Rahim filmi çektirdim, sorun çıkmadı. Yumurtaların sayısını ve kalitesini arttırıcı bir tedavi yöntemi var mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, önce ümitsizliğe kapılmadan bu işe sarılmalısınız. Anlaşılan yumurtalık rezerviniz düşük. Bunu artırabilecek bugün için bir tedavi yöntemi yok. Ama mevcut olan yumurtalardan en iyi şekilde yararlanma şansınız var. Size bol şanslar diliyorum.

Yarayı yaktırmak şart mı?

Eşim 28 yaşında ve 3 ay önce doğum yaptı. Özellikle ilişki sırasında çok acı duyuyor. Doktora gitti, iltihap ve yara olduğunu söylendi. İltihap için antibiyotik ve fitil verdi. Ama yarayı yaktırmalıymış. Yaktırma veya dondurma işleminin bir zararı var mı? İşlem ne kadar sürüyor? Bebek emziriyor, zararı olur mu? CEVAP Sevgili okuyucumuz, eşinizin acilen yarayı yaktırması veya dondurması gerekmez sanıyorum. Henüz doğum yapalı 3 ay olmuş. Verilen ilaçları kullansın, şikayetleri azalsın, tekrar muayene olur. Yaranın durumu değerlendirilir. Bugün yara denen şey çoğu kere doğuma bağlı değişiklik olabilir. Acele etmeyin.

Meme ucunda kıllanma var

23 yaşındayım. Ergenlikten sonra meme ucu etrafında kıllanma oldu. 1 yıldır iki göğsümün arasında da kıllar var. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Sevgili okuyucumuz, hormonal bozukluk sonucu tüylerde artış olabilir. Muayene olun, hormon ölçümleri yapılsın. Ayrıca jinekolojik ultrasonografi gerekli. Bunlar yapıldıktan sonra tekrar konuşalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder