Prof. Dr. Derin Kösebay Yüksek ateş ve kanama varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Yüksek ateş ve kanama varsa...

Gebelikler bazen düşükle sonuçlanabiliyor. Kürtaj sonrası sorun olmadıysa bu ilerideki hamileliği etkilemiyor. Ama düşükten sonra yüksek ateş, şiddetli karın ağrıları yaşanmışsa ve kanamalar uzun sürmüşse gebe kalmak zorlaşabilir

Çocuğum olabilir mi?

5 yıllık evli, 30 yaşında kadınım. Çocuğum olmuyor. Vücudumda ve yüzümde tüylenme var. Baldırlarımdan kilo alıyorum. Prolaktin testi sonucumu size yazıyorum. İki ilaç kullandım. Hamile kalma şansım var mı? Tedaviye devam etmeli miyim? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, kadınlarda kilo artışı, tüylerde artış ve çoğu kere de adet düzensizliğinin beraber olması hormonal dengenin bir şekilde bozulduğunu gösterir. Tüylerdeki artış çoğu zaman yumurtalıklardan erkeklik hormonuna benzer hormonların salgılanması veya böbrek üstü bezinin salgısının artması nedeniyle olur. Bir kadın doğum hekiminin kontrolü altına girmeniz, gereken hormon testlerinin yapılması gerekiyor. Eğer kilonuz fazla ise onu da mutlaka halletmenizi tavsiye ederim. Kilo fazla ise gebe kalmak da, gebeliğin devamı da zor olabilir. Doktorunuz gebe kalamıyorsanız önce nedenini araştıracak daha sonra tedaviye başlayacaktır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Erken doğum riskim varmış

35 yaşındayım. 14 haftalık hamileyim. Rahim içinde 4 santim çapında myom var. Doktor, myomun bebeğin eşinin üzerinde olmadığını, bu nedenle ciddi bir sorun olmayacağını anlattı. Ama erken doğum riski varmış. Bu durumda benim yapabileceğim bir şey var mı? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, rahimde myom varken gebe kalan bir kadında hamilelikle beraber myom da büyür. Ama bu mutlaka düşük olacak ya da erken doğum yapılacak anlamına gelmez. Myomun rahimde yerleştiği yer, myomun büyüklüğü karar verirken çok önemli noktalardır. Doktor kontrollerinde ultrasonla yapılan muayenelerde myomun ve bebeğin durumu gözden geçirilip size kesin bilgi verilebilir.Genel olarak konuşulursa, gebelikte myom dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

2 yıldır bebek istiyoruz

5 yıllık evli kadınım. 6 aylıkken düşük yaptım, 2 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz. Acaba neden bir kez daha gebe kalamıyorum? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, düşük yapmak eğer bir komplikasyon oluşmadıysa ileride gebe kalamama gibi bir soruna genellikle yol açmaz. İki yıldan beri gebelik oluşmadığına göre bunun bir nedeni olmalı. Doktorunuza başvurun, gerekli araştırmalar yapılarak önce neden gebe kalamadığınız tespit edilsin. Sonra gerekli tedaviyle istediğiniz bebeğinize kavuşursunuz. Ama düşükten sonra yüksek ateş, şiddetli karın ağrıları ile geçen günler olmuşsa, kanamalar çok uzun sürmüşse gebeliğin oluşmasında zorluk olabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder