Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 2 kere test yapılması şart
HABERİ PAYLAŞ

2 kere test yapılması şart

Testis toplardamalarında ortaya çıkan varileşme yani varikosel nedeniyle ameliyat olacak erkeğin güvenilir bir yerde en az 2 kez sprem testi yaptırması şarttır. Operasyonun ardından da test yenilenmelidir...

SORU: Canlı hücre yokmuş Vücudumda canlı hücre görünmüyor. Tahlile göre hepsi sıfır çıktı. Doktora başvurdum. Bazı tahliller yaptı, varikoselden de ameliyat oldum. Şu anda ilaç tedavisi görüyorum. 10 aylık evliyim çocuk sahibi olmak istiyorum. Şimdi 6 aylık tedavi görüyorum. Bunun sonunda biyopsi yapılacak. Acaba uygulanan tedavi doğru mu? Bize ne tavsiye edersiniz?

Haberin Devamı

CEVAP: Sperm tahlilinde hiç sperm hücresine rastlanmayanlarda varikosel ameliyatı yapılması uygun değildir. Testis biyopsisi yapılmalı ve eğer hücre bulunursa bu spermler tüp bebek uygulamasında değerlendirilmelidir. Varikoseli olanlarda bu sırada mikrocerrahi varikosel ameliyatı yapılması uygun olacaktır, testisinde sperm olmayanlarda varikosel ameliyatı fayda sağlamayacaktır.

[[HAFTAYA]]

SORU: Varikosel ameliyatı oldum ama ağrılar bitmedi 26 yaşındayım. 2 yıl önce testislerimde ağrı yüzünden çift taraflı varikosel ameliyatı oldum. Şu sıralar ağrım arttı. Ağrılarım sebebi nedir? Ayrıca hiç sipermiyogram testi yaptırmadım. Bu test ameliyat öncesi ve sonrası yapılmalı mıydı?

CEVAP: Varikosel ameliyatı öncesi mutlaka ve en az 2 defa bu konuda uzman bir laboratuvarda spermiyogram yapılmalıdır. Varikosel muayenesi mutlaka bir üroloji uzmanı tarafından yapılmalıdır.

SORU: Sertleşmeden boşalıyorum Mastürbasyon yaptığım zamanlar penisim sertleşiyor ama ilişkiye girdiğim zaman penisim sertleşmeden boşalıyor. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP: Cinsel ilişki sırasında tam sertliğe ulaşmadan boşalmanız öncelikle bir sertleşme sorunu olarak ele alınmalı ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm. Günümüzde erkek cinsel fonksiyonları ile ilgili mekanizmalar çok daha iyi bilindiğinden bu gibi sorunların tamamına yakınını çözebilmekteyiz.

SORU: İğne tedavisi nedir? 35 yaşındayım, iktidarsızlık sorunu yaşıyorum. İğne tedavisi diye bir yöntem duydum. İktidarsızlık için iğne tedavisi nedir ve kimlere uygulanıyor?

Haberin Devamı

CEVAP: Eğer hasta vakuma da cevap vermiyorsa penise iğne zerk etmek seçeneği gündeme geliyor. Bu yöntemde hasta cinsel ilişkiden 10 dakika önce yaptığı iğneyle sertleşmeyi sağlayacak ilaç veya ilaç karışımlarını penisine zerk eder. Ortalama başarı kullanılan ilaca bağlı olarak yüzde 65’tir. Penise iğne yapmak her hasta için kolay ve kabul edilebilir değil. Ayrıca iğne yapılması sırasında ağrıyla karşılaşılabilir. Kan hastalığı veya kanama problemi olan hastalar bu tedavi yöntemini kullanamazlar. Penise ilaç zerk etme yöntemiyle elde edilen sertliğin 4 saatten uzun sürmesi durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Çünkü peniste oksijensiz kalmaya bağlı hasar gelişebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder