Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 45 dakikada iyileşin
HABERİ PAYLAŞ

45 dakikada iyileşin

Testis toplardamarlarındaki genişleme yani varikosel sprem sayı ve kalitesini düşürerek erkeğin baba olma şansını azaltıyor. Tedavisi ameliyattır. Eğer tek testisinizde varikosel varsa 45 dakikalık bir ameliyat sonrası sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Ne kadar sürer?

Varikosel şüphesi ile doktora gittim. Elle yapılan muayene sonucu doktor varikosel olduğumu söyledi. Teste göre hiç canlı sperm yok. İki kez daha farklı yerlerde tahlil yaptırdım. Tek taraflı varikosel ameliyatı kaç saat sürer? Kaç günde taburcu olurum?

Haberin Devamı

Tek taraflı mikrocerrahi varikosel ameliyatı yaklaşık 45 dakikada yapılmaktadır. 1 gece hastanede kalmanız uygundur.

Sol testisimi çarptım

7 yaşındayken fıtık ameliyatı oldum. Bisiklet sürerken sol testisimi direğe çarptım. Şimdilerde sol testisimde bir ağrı var ve bu beni rahatsız ediyor. Acaba bir üroloğa gitmem gerekir mi?

Fıtık ameliyatı sonucu testisin bulunduğu yer biraz daha yüksek bir seviyeye gelmiş ve etrafındaki kayganlığı sağlayan zar yapılarında değişiklik olmuş olabilir. Çarpma olayından sonra ağrı şiddetli ise testisin yaralanması ihtimali nedeniyle acil olarak muayene olmanız gerekirdi. Daha sonraki günlerde de bu çarpmanın etkisi ile testis veya hemen bitişiğinde ona yapışık olarak bulunan ve sperm kanalları içeren epididim adlı organın darbe görmesine bağlı ağrı hissetmeniz mümkündür. Bunu ancak bir üroloji uzmanının muayenesi ortaya koyacaktır.

30 saniye sürüyor

18 yaşındayım. Sorunum erken boşalma. Genellikle mastürbasyon yapıyorum. Ayda 1 kez geneleve gidiyorum ama daha temas haline geçeli 30 saniye olmadan hemen boşalıyorum. Doktora gitmem gerekir mi?

Cinsel birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve cinsel ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3-5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Burada önemli olan çiftlerin birbirine uyumudur. Erken boşalmanın altında yatan sorun çoğu zaman psikolojiktir. Altta yatan bir ürolojik sorun var ise düzeltilir. Hastaya durumu ile ilgili rahatlatıcı bilgi verilir, partneri ile birlikte uygulayacağı teknikler anlatılır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder