Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağır sporlar erkeğe zarar
HABERİ PAYLAŞ

Ağır sporlar erkeğe zarar

Dengeli beslenmek, düzenli spor yapmak, alkol ve sigaradan uzak kalmak sağlık için çok önemli. Ama spor yaparken aşırıya kaçmayın ve kaslarınızı büyütmekten kaçının. Çünkü ağır spor yapanlarda erkeklik hormonunun salınımı azalıyor

[[HAFTAYA]]

SORU: Zararı olur mu?

3 yıldır vücut çalışıyorum. Aminoasit ve protein tozu dışında hiçbir şey kullanmadım. Ağırlık kaldırıyorum. Bir yerde erkekliğe zararı olabileceğini okudum. Acaba benim de böyle bir riskim var mı? Haftada 3 gün, 1 saat antreanman yapıyorum. Ne olur bana bilgi verin.

Haberin Devamı

CEVAP

Proteinlerin yapıtaşları aminoasitlerdir. Bunların çok aşırı olmadıkça tüketilmesinde vücut açısından sorun yoktur. Hormonal ilaçlar kullanmadığınız sürece kısırlık ve iktidarsızlık açısından diğer insanlardan farklı bir risk taşımazsınız. Kasları fazla büyütmek tıbben tavsiye edilen bir durum değildir. Ayrıca ağır spor yapanlarda testosteron salınımının azaldığı da bilinmektedir. Ama bunlar bahsettiğiniz gibi penis, testis küçülmesi veya kısırlık, iktidarsızlık gibi belirgin değişikliklere neden olmazlar.

SORU: 2 aydır sperm gelmiyor

9 yıldır diyabet hastasıyım, ilaç kullanıyorum. Son 2 aydır ilişki sırasında hiç sperm gelmiyor. Bunun nedeni ilaç mı? Yoksa bu geçici bir durum mu?

CEVAP

Anladığım kadarıyla sizde boşalma olmuyor. Bu diyabet yani şeker hastalarında görülebilen bir durumdur. Boşalma anında meninin idrar kesesine geri kaçmasından kaynaklanır. Hastalığınızdan kaynaklanan bu durumun vücuda bir zararı yoktur, meni daha sonra idrar ile birlikte atılır. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu durumun ilaç ile tedavisi veya idrara karışan sperm hücrelerinin toplanarak aşılama veya tüp bebek icin kullanılması gerekecektir.

SORU: Penisim küçülüyor

22 yasındayım, penisim ereksiyon halinde değilken aşırı küçük; 3 santime kadar düşüyor. Acaba neden böyle oluyor?

CEVAP

Penisin iki ayrı fonksiyonu vardır, idrar yapmak ve cinsel ilişki kurmak. Penisin sertleşmesinin tek fonksiyonu cinsel ilişkidir. Diğer fonksiyonu idrar yapmanın, penisin sertleşmesi veya boyutuyla hiçbir ilgisi yoktur. Penisinizin sertleşmiş haldeki boyutu cinsel performansınızı sıkıntıya sokmuyorsa bunu sorun yapmanıza gerek yok. Psikolojik durum ve ortamın ısısına göre inik durumda olan penis boyu, aynı kişide de zaman içinde belirgin farklılıklar gösterebilir ve bunun hiçbir önemi yoktur. Ayrıca kısırlık ile de alakasız bir durumdur. Sanırım sorununuz biraz psikolojik.

Haberin Devamı

SORU: Süreyi nasıl uzatırım?

24 yaşındayım. Erken boşalıyorum, her seferinde çok üzülüyorum. Bu süreyi nasıl uzatabilirim? Geciktirici kullandım fakat bir yararı olmadı. Yakında evleneceğim. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Evlendiğinizde eşinizle bir süre, örneğin; birkaç ay beraber olduğunuzda bu durum düzelecektir. Eğer sorun devam eder ise bir üroloji uzmanına başvurun size gerekiyorsa ilaç vererek yardımcı olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder