Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrı varsa doktora...
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı varsa doktora...

Haberin Devamı

Testislerin aynı hizada olmaması sorun değildir, herhangi bir hastalığa da yol açmaz. Ama testislerde ağrı varsa vakit kaybetmeden doktora gitmek faydalı olabilir. Çünkü bu ağrının altından bir rahatsızlık çıkabilir

SORU: Hastalık kaptım mı?

24 yaşındayım, cinsel ilişkiye girdim ancak korunmadım. İlişkide boşalma olmadı. Yine de hastalık kapmış olabilir miyim? CEVAP Cinsel ilişki sırasında hastalık geçmesi hastalıklı kişinin partnerine vücut salgılarını bulaştırmasıyla ortaya çıkar. Bu vajinal salgılar, meni, tükürük, kan olabilir. Sizin durumunuzda kadının vajinal salgıları erkeğin dış idrar yolundan girerek idrar kanalını döşeyen dokuyu nemlendiren salgı bezlerine yerleşip hastalık oluşturabilir. Bu durumun sizin boşalıp boşalmamanızla bir ilgisi yoktur, prezervatifi en baştan kullanmadığınız taktirde ilişkinin sonunda boşalmasanız dahi aynı oranda hastalık kapma riski taşırsınız. Normal bir cinsel ilişki esnasında sertleşme gerçekleştiği andan itibaren ve ilişkinin sonuna kadar prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı riski en aza indirecek olan yöntemdir.

SORU: Erken mi boşalıyorum?


24 yaşındayım. Bazen haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Geçtiğimiz günlerde kız arkadaşımla yüzeysel olarak seviştik. Ancak ben 1-2 dakika içinde boşaldım. Benim erken boşalma problemim mi var? Nasıl tedavi olmalıyım? CEVAP Erken boşalma sadece cinsel ilişki sırasında oluşabilen ve tanımlanabilen bir durum olduğundan dolayı cinsel ilişki harici durumlarda böyle bir sorundan bahsedilemez.

SORU: Kramp giriyor

21 yaşındayım. Sağ testisime sanki kramp giriyor. Hiç cinsel ilişkiye girmedim, 3-4 günde bir kez mastürbasyon yapıyorum. İdrara çıkarken kimi zaman yanma oluyor. Testisimin biri daha yukarıda. Makatla testis arasında kalan bölgeye makatımdan sanki kılıç girer gibi şiddetli bir ağrı giriyor. Bana yardımcı olabilir misiniz? CEVAP Yumurtaların aynı seviyede olmaması normal fizyolojik bir durumdur. Testislerdeki ağrılar bazıları yaşamı dahi tehdit edebilecek birçok nedenden ortaya çıkabilir. Sizdeki durumun daha ziyade düzensiz cinsel yaşamdan olduğunu düşünmekle birlikte bir üroloji uzmanı tarafından muayeneniz gerekli. Makat ve testis arasındaki ağrı ve idrar yaparken yanma şikayetleriniz ise idrar yolu iltihabı ile birlikte seyreden kronik bir prostat iltahabını düşündürüyor. Sizin bir üroloji uzmanına başvurarak muayene ve tetkik yaptırmanız gerekli, vakit kaybetmeyin.

SORU: Uzun bir süre çocuk istemiyoruz

Yakında evleneceğim. 3-4 yıl çocuk istemiyoruz. Sizin bir yazınızı okudum; erkeklerde sperm kanallarının bağlanması ile ilgiliydi. Bu yöntem uygulandığında geri dönüş mümkün müdür? Koruma oranı nedir? CEVAP Vazektomi yani sperm kanallarının bağlanarak doğum kontrolü yöntemi sadece yeteri kadar çocuk sayısına ulaşmış çiftler için uygundur. İlk 5 senede mikrocerrahi ile çok yüksek oranda başarı sağlayan düzeltme ameliyatı yapılabilse de bu makul ve mantıklı bir yaklaşım değildir. Diğer doğum kontrol yöntemlerinden birini tercih etmek sizin durumunuz için daha uygun olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder