Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrı yapsın diye bekleme
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı yapsın diye bekleme

Haberin Devamı

Testislerin birbirinden biraz farklı olması normal. Ama ikisi arasında büyük farklar varsa, biri diğerinin iki katı kadarsa mutlaka bir üroloğa başvurun. Ağrı yapacak diye beklemeyin. Çünkü ağrısız testis büyümeleri ciddi hastalıklardan kaynaklanabilir...

SORU: Biri çok büyük, neden?

22 yaşındayım, benim testislerimden biri öbüründen iki kat büyük. Bu sorun olur mu?

CEVAP

Testislerden birinin diğerinden 2 kat büyük olması aynı zamanda diğerinin de 2 kat küçük olması anlamına gelir. Testisin büyümesi veya küçülmesi birçok farklı nedenden olabileceği gibi doğumsal da olabilir.

Ağrısız testis büyümeleri bazen hayatı tehdit eden ciddi hastalıklardan kaynaklanabileceği için bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Testisimin üzerinde parça var

24 yaşındayım. Sol testisimin üzerinde ona yapışmış bir parça var. Bu küçük bir parça ama hissediliyor. Biraz sert gibi ve dokunulduğunda bana acı veriyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba bu bir hastalık mıdır? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bu gibi bir durumda üroloji uzmanı tarafından el ile muayene yapılmadan yapılan yorum hatalı olabilir. Ama bazen bilhassa gençlerin bu bölgeye odaklanmaları sonucu testisin üzerinde bulunan, spermlerin toplanmasını ve geçişini sağlayan, sıkıştırınca acıması doğal olan epiderm adlı organın sizdeki gibi hastalık sanılması durumuna rastlıyorum.

SORU: Sertleşmeyi sağlayamadığım oluyor

47 yaşındayım. 2013 yılında yüksek tansiyon teşhisi konuldu. Düzenli ilaç kullanıyorum. Zaman zaman tam olarak sertleşmeyi sağlayamıyorum. Acaba tansiyon hastaları da sertleşme bozukluğu açısından risk altında mı?

CEVAP

Evet, hipertansiyon hastalarının yüzde 60.9’u, hipertansiyon ve şeker hastalığının birlikte olduğu hastaların da yüzde 77.9’u sertleşme bozukluğu yaşıyor. Tansiyon hastalarında görülen sertleşme bozukluğunun yüzde 7.7’si hafif, yüzde 15.4’ü orta ve yüzde 45.2’si ağırdır.

Bunun yanında alınması zorunlu olan tansiyon ilaçlarının bir kısmı da sertleşme bozukluğuna yol açabiliyor. Özellikle idrar söktürücüler, B-blokerler (tansiyon ilacı), digoxin (kalp ilacı) ve kolesterol ilaçlarının sertleşme bozukluğuna yol açabileceği biliniyor.

SORU: Çok istekliyim, neden?

21 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapmak istiyorum. Birkaç kez tanımadığım kadınlarla cinsel ilişkide bulundum. Ayrıca kız arkadaşım yok. Bu fazla istek bana zarar verir mi?

CEVAP

Delikanlılık çağında yüksek olan testosteron hormonu cinsel isteği sürekli yüksek tutar, bu gayet normal bir durumdur.

Eskiden toplumumuzda erkekler asker dönüşü 20’li yaşların başlarında evlenirken günümüzde bilhassa şehirlerde cinsel yaşamlarını daha özgür sürdürebildiklerinden evlenme yaşı ortalaması giderek yükselmektedir. Siz de bir şekilde, en azından mastürbasyon yaparak kendinizi rahatlatmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder