Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrımasını beklemeyin
HABERİ PAYLAŞ

Ağrımasını beklemeyin

Testislerin birbirinden biraz farklı olması normal bir durum. İkisi arasında büyük farklar varsa, biri diğerinin iki katı kadarsa mutlaka üroloğa başvurun. Ağrı yapacak diye beklemeyin. Çünkü ağrısız testis büyümeleri ciddi hastalıklardan kaynaklanabilir...

[[HAFTAYA]]

SORU: Testislerimden biri diğerinin iki katı kadar 22 yaşındayım, benim testislerimden biri öbüründen iki kat büyük. Bu sorun olur mu?

CEVAP

Testislerden birinin diğerinden 2 kat büyük olması aynı zamanda diğerinin de 2 kat küçük olması anlamına gelir. Testisin büyümesi veya küçülmesi birçok farklı nedenden olabileceği gibi doğumsal da olabilir. Ağrısız testis büyümeleri bazen hayatı tehdit eden ciddi hastalıklardan kaynaklanabileceği için bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

SORU: Testisimin üzerine yapışmış bir parça var Sol testisimin üzerinde ona yapışmış bir parça var. Bu küçük bir parça ama hissediliyor. Biraz sert gibi ve dokunulduğunda bana acı veriyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba bu bir hastalık mıdır? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bu gibi bir durumda bir üroloji uzmanı tarafından el ile muayene yapılmadan yapılan yorum hatalı olabilir. Ama bazen bilhassa gençlerin bu bölgeye odaklanmaları sonucu testisin üzerinde bulunan, spermlerin toplanmasını ve geçişini sağlayan, sıkıştırınca acıması doğal olan epiderm adlı organın sizdeki gibi bir hastalık sanılması durumuna rastlıyorum.

SORU: Bel soğukluğu yüzünden sıkıntı çekiyorum Bundan 1 ay kadar önce penisimde idrara çıkarken yanma hissettim ve hemen doktora gittim. Belsoğukluğuna yakalandığımı söyledi. 2 haftalık tedaviden sonra bir sorunum kalmadı. Ama ben seksi çok seviyorum. Doktorum “3-4 ay ilişkiye girme” dedi. Ne yapacağım?

CEVAP

Bel soğukluğu yani Gonore hastalığı cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biridir. En sık olarak şüpheli ilişkiden birkaç gün sonra idrar yaparken yanma, idrar yolunun uç kısmında kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Akıntıdan veya idrar yolu kazıntısından yapılan tahlil ile tam olarak hangi hastalık olduğu anlaşılarak uygun ilaç verilir. Tetkik öncesi 3 saat kadar idrar yapılmamış olması şarttır. Tedavi başlandıktan sonra prezervatifi ilişkinin başından itibaren kullanmak şartı ile cinsel ilişkinin zararı yoktur. Sanırım doktorunuzu yanlış anladınız.

Haberin Devamı

SORU: Bazen ilişkiye giremiyorum 10 senedir şeker hastasıyım. Son zamanlarda cinsel gücüm giderek azalıyor. Bazen ilişkiye bile giremiyorum. Bu durum kullandığım insülin iğnesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

CEVAP

Şeker hastalarının yaklaşık yarısında görülen sertleşme sorunu hastalık ve yaş ilerledikçe artar. Bu duruma şeker hastalığının damarlar ve sinirler üzerinde gösterdiği tahribatın yıllar içinde ilerlemesi yol açar. İlaçlar ile kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulması bu süreci yavaşlatır ve geciktirir. Ama sizin durumunuzda performansınızı arttıracak ve sürdürecek önlem ve tedaviler uygulamak mümkündür. Günümüzde her ne sebeple olursa olsun, her tür sertleşme sorununa bir çözüm getirilebilmekteyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder