Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrınız geçmiyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Ağrınız geçmiyorsa...

Haberin Devamı

Erkekler düzenli boşalmıyorsa meni kanallarındaki dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrıları olabilir. Çözümü düzenli boşalmaktır. Ama buna rağmen ağrılar devam ediyorsa mutlaka bir üroloji uzmanına başvurulması gerekir

SORU: Testislerimde ağrı var


20 yaşındayım. 1 haftadır testislerimde ağrı var. Penisimin ucunda da bir ıslaklık oluyor. Mastürbasyon yapmadığımda, rüyamda da boşalmıyorum. 15 gündür mastürbasyon yapmadım. Bundan kaynaklanabilir mi? Ne yapmalıyım? CEVAP Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

[[HAFTAYA]]

SORU: Spermim yokmuş

33 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Sperm sayımını bir tüp bebek polikiliniğinde yaptırdım. Sonuçta hiç spermimin olmadığı yazıyordu. Bu durumda tüp bebek yöntemiyle bile çocuk sahibi olamaz mıyım? Ben ne yapmalıyım? CEVAP Eğer özel bir yöntem ile yapılacak tetkikle meninizde tek bir sperm dahi olmadığı anlaşılırsa ya testisiniz çok az sperm üretiyordur, ya sperm kanallarınız tıkalıdır ya da testisiniz hiç hücre üretmemektedir. Bu son ihtimal hariç mikrocerrahi veya endoskopik ameliyatlar sonucu normal yoldan veya tüp bebek ile çocuk sahibi olabilirsiniz. Menide hiç hücreye rastlanmaması kesinlikle çocuk sahibi olamayacağınız anlamına gelmez.

SORU: Prostatit için ilaç verildi ama...


42 yaşındayım. Bana prostatit teşhisi konuldu ve ilaç verildi. 2 kutu bitirmeme rağmen ilişki sırasında penis ucu kısmında eğrilik ve ağrılı ilişki çekiyorum. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Penisteki eğrilik ile prostat iltihabının bir ilişkisi olmadığından ilaç ile tedavi de mümkün değildir. Prostat iltahabı ağrılı cinsel ilişkiye de sebep olan bir durum değildir. Doktorunuzla bu konuları daha detaylı konuşarak hastalığınızı ve uygulanan tedaviyi anlamanızda fayda var. Her konuda hastaların aşırıya kaçmamak şartı ile hekimlerinden hastalıkları ve tedavileri hakkında detaylı bilgi almaları hasta hakları çerçevesinde hukuken de garanti altındadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder