Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrısın diye beklemeyin
HABERİ PAYLAŞ

Ağrısın diye beklemeyin

Testislerin birbirinden biraz farklı olması normal. Ama biri diğerinin iki katı kadarsa üroloğa başvurun. Ağrı yapsın diye beklemeyin. Çünkü ağrısız testis büyümeleri ciddi hastalıklardan kaynaklanabilir.

Korunmadım

23 yaşındayım, 1 yıl önce cinsel ilişkiye girdim. 3-4 aydır penisimin civarında sivilceye benzer şeyler çıkmaya başladı. Penisimde yok ama kasığımın etrafında var. Acaba AIDS mi oldum?

Korunmasız yapılan cinsel ilişki birçok değişik hastalığın geçmesine sebep olabilir. Bunların bazıları ise ciltle ilgili, yani dermatolojiktir. Mutlaka bir üroloji veya dermatoloji uzmanına başvurarak muayene olmalı ve gereken tedaviyi yaptırmalısınız. AIDS olma ihtimalinizi ise çok düşük görüyorum.

Haberin Devamı

Biri çok büyük

29 yaşındayım. Benim testislerimden biri öbüründen iki kat büyük. Bu sorun olur mu?

Testislerden birinin diğerinden 2 kat büyük olması aynı zamanda diğerinin de 2 kat küçük olması anlamına gelir. Testisin büyümesi veya küçülmesi birçok farklı nedenden olabileceği gibi doğumsal da olabilir. Ağrısız testis büyümeleri bazen hayatı tehdit eden ciddi hastalıklardan kaynaklanabileceği için bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Dokununca acıyor

Sol testisimin üzerinde ona yapışmış bir parça var. Bu küçük bir parça ama hissediliyor. Biraz sert gibi ve dokunulduğunda bana acı veriyor. Acaba hastalık mıdır? Ne yapmalıyım?

Bu gibi bir durumda üroloji uzmanı tarafından el ile muayene yapılmadan yapılan yorum hatalı olabilir. Ama bazen bilhassa gençlerin bu bölgeye odaklanmaları sonucu testisin üzerinde bulunan, spermlerin toplanmasını ve geçişini sağlayan, sıkıştırınca acıması doğal olan epididim adlı organın sizdeki gibi bir hastalık sanılması durumuna rastlıyorum.

Gece boşalmıyorum

24 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girmediğim ve mastürbasyon yapmadığım halde gece rüyada boşalmıyorum. Bu bir sorun mu? Gece boşalmalarının birçok erkekte olduğunu biliyorum. Bende sorun mu var?

Gece boşalmalarının olmaması bir hastalık veya sorun değildir. Her insanın kendi bünyesi kendi ihtiyaçlarına göre fonksiyon gösterir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder