Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrıya çözüm olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Ağrıya çözüm olmuyor

Varikosel erkek baba olamadığında mikrocerrahi yöntem kullanılarak düzeltilebilir. Ancak ağrı ya da yanmayı gidermek amacıyla bu operasyon yapılmaz. Çünkü hastaya fayda sağlamaz.

Darbe yüzünden mi?

15 yaşındayken penisime darbe almıştım. Şimdi 30 yaşındayım. Birkaç kez deneyimim oldu. Hep sertleşme ve erken boşalma sorunu yaşadım. Bu darbeden mi kaynaklanıyor?

Aldığınız darbeden dolayı ileri derecede morarma olduysa bu penisin kan ile dolan iç kılıflarında bir yaralanma olma ihtimalini akla getirebilir ve bu durum sertleşme bozukluğuna neden olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Ağrılar bitmiyor

32 yaşındayım. İdrar yollarında yanma ve ağrı. Birkaç yıl önce geneleve gittim. Belirtiler ondan sonra başladı. Geçen yaz varikosel teşhisi konuldu. Ameliyat oldum ama yanma ve ağrılarım geçmedi. Operasyondan sonra hidrosel çıktı. Bunlar sertleşme sorununa neden olur mu?

Varikosel ameliyatı ağrı gidermek amacı ile yapılmaz, ayrıca sanırım lenf kanallarınızın bağlanması sonucu bir komplikasyon olarak hidrosel yani yumurtanızın etrafında su birikmesi sorunu da buna eklenmiş. Varikosel ameliyatının mikro cerrahi ile yapılması bu gibi komplikasyonların ortaya çıkmamasını sağlar. Böbreğinizin boşaltım kanallarındaki darlık bakteri üremesine ve idrar yolu enfeksiyonuna yol açarak bahsettiğiniz şikayetlere neden olabilir. Bir üroloji uzmanı ile görüşünüz.

1 yıldır sorun var

23 yaşındayım. 1 yıldır sertleşme olmuyor. Mastürbasyon yaparken de aynı sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Aniden ortaya genç birinde böyle bir sorunun çıkması çok büyük ihtimal ile psikolojik kaynaklı olduğunu düşündürüyor. Diğer organik nedenler damar, sinir sorunları çok büyük oranda öncelikle ereksiyon kalitesini giderek düşürür ve belirli bir süreç içinde tablo yerleşir. Evham seviyesi yüksek insanlarda ise organik sorunlar sonucu ortaya çıkan dönemsel ve kısmi sorunlara hızla psikolojik faktörün eklenmesi ile bu süreç hız kazanır. Bu durumda psikolojik ve organik impotansın ayırıcı tanısını yapmak zorlaşabilir. Ama hastayı dikkatli dinleme sonucunda bu durum genellikle çok karmaşık testlere gerek kalmadan anlaşılabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder