Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Aile ölçüm yapabilir
HABERİ PAYLAŞ

Aile ölçüm yapabilir

Erkek çocuğunun testislerinin yerine inip inmediği ve penis boyu kontrol edilmeli. Çocuk büyüdükçe penisin ulaşabileceği ölçüler belli. Aile banyoda ya da çocuktan izin alarak cinsel organı ölçmeli, kısalığından şüpheleniyorsa doktora başvurmalı.

Penis kısalığı nedir?

Oğlum 3 yaşında. Çocuklukta penis kısalığı tanısı nasıl konulur ve tedavisi var mıdır? Sorun varsa geç kalmak istemiyorum. Yol gösterin.

Doğumda penis boyu 2.5 santimetre civarındadır. Çocuk büyüdükçe ulaşması gereken en kısa penis boyunun ölçüleri belirli. Örneğin; 10 yaşındaki çocukta penis boyu en az 6.5 santim olmalı. Olması gerekenden kısa ise buna mikropenis denilir. Aileler banyo sırasında veya çocuğun rızasıyla penis boyunu ölçebilirler. Kısa olduğundan şüphe ettiklerinde gecikmeden üroloğa veya endokrinoloğa başvurmalılar. Her yaşa göre olması gereken ölçünün altında penis boyu olanlara hormon tedavisi başlanır ve yaşa uygun penis boyuna ulaşana kadar tedaviye devam edilir.

Haberin Devamı

Sertleşme uykuda oluyor

48 yaşındayım. Evliliğimin son 1-2 yılından beri ereksiyon sorunu yaşıyorum. Doktor psikolojik olduğunu, onun haricinde her şeyin yolunda gittiğini söyledi. Bir kez daha denemek istedim, olmadı. Sertleşme sağlayan ilaçlardan kullanınca oluyor. Uykuda sertleşiyor ama bir kadınla olmuyor. Ne yapayım?

Bir süre uygun çeşit ve dozda ilaç kullanarak kendinize güveninizi kazanmanızda sakınca yok. Bir üroloji uzmanı ile görüşün. Bilinçsiz olarak bu tür ilaçları kullanmak fayda yerine zarar getirebilir.

Faydası olmuyor

35 yaşındayım. Çok mastürbasyondan testosteronum düşük çıktı. Erken boşalma için doktora gittim. İlaçların faydası olmadı. İlaçları 1 yıldır kullanıyor, kan testi yaptırıyorum. Sonuç alamadım. Ne olur yardım edin.

Fazla mastürbasyon yapmak ile testosteron hormonu azlığının bir ilgisi yoktur. Hormonlarınızın tetkikler sonucu gerçekten düşük olduğu saptanır ise bu durumun sebepleri saptanarak tedavi edilir. Eğer tedavi sonucu hormon seviyeleri normal değerlere yükseltilemiyorsa dışarıdan uygun şekil ve dozlarda hormon tedavisi yapılır. Bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvurunuz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder