Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Az da olsa risk var
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Prostat ameliyatlarında amaç yaşla büyüyen prostatı küçültmek. Ameliyat sonrası kendine güven sorunu yaşayan erkek ilişkide başarılı olamıyor. Unutmayın, bu yaş grubu hastaların çoğunda şeker, kalp, tansiyon gibi sıkıntılar var ve cinsel güçleri de bu rahatsızlıklardan etkileniyor...

SORU: İktidarsız mı olacağım?

62 yaşındayım, prostat ameliyatı olmam gerekiyor. Çevremdekilerden prostat ameliyatı sonrası sertleşme sorunu yaşayacağımı söylüyor. Zaten cinsel hayatım son birkaç yıldır sıkıntıda. Bunlar doğru mu, ne yapmalıyım? CEVAP Bu tip ameliyatları olan insanlar genellikle yaş nedeniyle büyüyen prostatı küçültmeyi amaçlıyorlar. Bu nedenle yaşları ileri. Bir de ameliyat geçirince iktidarsızlık en azından kendine güvensizlik dönemi olabiliyor. Ayrıca ileri yaş grubunda ve başka, şeker, kalp, tansiyon gibi sorunları olabilen yani zaten cinsel gücü etki altında olan erkeklerin bu ameliyatı olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım.

[[HAFTAYA]]

Kanser ameliyatı ise...


Kapalı prostat ameliyatı sonrası yüzde 10, açık prostat ameliyatı sonrası yüzde 15 bir iktidarsızlık riski var. Kanser ameliyatında ise iktidarsızlık riski çok daha yüksektir. Kanser ameliyatı olanların çoğu ereksiyon güçlerini kaybeder. Bir de bu ameliyattan sonra yaklaşık hastaların dörtte üçünde meni ileriye doğru değil arkaya, idrar kesesine doğru fışkırıyor. Bu durumda da bir iktidarsızlık değil ama kısırlık sorununu ortaya çıkarıyor.

SORU: Kısır mı olacağım?


Birkaç haftadır mastürbasyon sonucu oluşan spermlerim balık yumurtası şeklinde oluyor. Sigara kullanıyorum ve bunun neden olduğunu düşünmeye başladım. Sigaranın kısırlığa yol açtığını biliyorum. Bu durum beni psikolojik olarak etkiliyor. CEVAP Sigara spermlerin üretimi ve dölleme fonksiyonu üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Bu etkiler göz ile görülmez, ancak mikroskop altında özel incelemeler ile saptanabilir. Meni zaman zaman çeşitli nedenlerden değişik renk, koku özellikleri gösterebilirse de bu değişikliklerin her zaman önemi yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder