Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Azalabilir dikkatli olun
HABERİ PAYLAŞ

Azalabilir dikkatli olun

Erkekteki meni miktarı meni keselerinin büyüklüğüne bağlı olarak artabilir. Keseler tıkalıysa, doğuştan yoksa ya da sinirleri etkileyen hastalıklarda ve prostat ameliyatı sonrası miktarı azalabilir. Takip edin.

Meni gelmiyor

17 yaşındayım. Her gün 2 defa mastürbasyon yapıyorum, meni gelmiyor. Nedeni nedir?

Ejakülasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir, nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Ejakülatın miktarının fazla olması içindeki sperm yoğunluğu normal sınırlar içinde olduğu sürece sorun yaratmaz. 2-3 günlük cinsel perhiz sonrası olmak şartı ile miktarın azlığı ise 1 cc altında ise kısırlık açısından bir sorun olabileceğini düşündürür, normal dışı bir durumdur.

Haberin Devamı

İdrar kesesine doğru

Meni keselerinin kanallarının tıkalı olması veya bu kanalların kısmen veya tamamen doğuştan gelişmemiş olması hallerinde meni boşalmada 1 cc altında gelir. Ayrıca ileri derecede şeker hastalığı gibi sinirleri etkileyen sistemik hastalıklarda veya prostat gibi ameliyatlar sonrası da boşalmanın geriye, idrar kesesine doğru olması sonucu miktarı azalabilir veya yok olarak kuru ejakülasyon denilen durum ortaya çıkabilir. Bunların detaylı tetkikleri üroloji uzmanları tarafından yapılır, uygunsa endoskopik cerrahi yöntemler ile tedavi sağlanabilir.

Baba olabilir miyim?

29 yaşındayım. Boşalırken çıkan sperm tazyiki giderek azalıyor, normal mi? Baba olur muyum?

Meninin dışarıya fışkırma basıncı idrar yolunun arka kısmında biriken meniye orgazm esnasında kasılan kasların yaptığı tazyik ile oluşur. Bu basıncın azalması bir hastalık değildir ve meninin ne kadar ileri fışkırdığının çocuk olması ile bir ilgisi yoktur.

Kısır mı olacağım?

Spermlerim balık yumurtası gibi. Sigaradan olabilir mi? Sigaradan kısır mı olacağım?

Sigara spermlerin üretimi ve dölleme fonksiyonu üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Bu etkiler ancak özel inceleme ile saptanabilir. Meni zaman zaman çeşitli nedenlerden değişik renk, koku özellikleri gösterebilirse de bu değişikliklerin her zaman önemi yoktur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder