Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Baba olmayı engelleyebilir
HABERİ PAYLAŞ

Baba olmayı engelleyebilir

Haberin Devamı

Sağlığı tehdit eden uyuşturucu maddeler ve kas yapmak için kullanılan bazı ilaçlar erkeğin çocuk sahibi olmasını engelleyebilir ya da zorlaştırabilir. Kasları kuvvetlendirmek için kullandıklarınız normal olan hormon dengenizi bozabilir. Bu yüzden dikkatli olmak şart

SORU: Kısırlık yapar mı?

34 yaşındayım. 2 yıl önce evlendim. Artık eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz. Ancak bir sonuca ulaşamdık. Henüz doktara gitmedik. Ergenlikte bazı maddeler kullanmıştım. Bu yüzden çok endişeliyim. Sizce kullandıklarım kısırlık yapar mı? CEVAP Eroin, morfin gibi maddelerin kullanımı ve doping için alınan maddeler, çocuk olmasını engelleyebilir ve zorlaştırıcı etkilerde bulunabilir. Bu tip ilaçlar kasları kuvvetlendirmek adına vücudun normal hormonal düzenini bozar. Dışarıdan bol miktarda vücuda alınması sonucu bunları vücutta üreten hücreler ve sistemler zayıflayarak devre dışı kalabilir.

SORU: Sertleşme oluyor ama...

Ben günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor? Acaba neden? CEVAP Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

SORU: Boyu uzatır mı?


19 yaşındayım. Boyum 1.80, kilom ise 70. Haftada 3 veya 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Sivilce çıkıyor. Bunun mastürbasyon ile bir ilgisi var mı? Arkadaşlarım mastürbasyonun boyu uzattığını söylüyor. Bu doğru mu? CEVAP Mastürbasyonun boy veya sivilce ile ilgisi yoktur.

SORU: Penisimde değişiklik yok

20 yaşındayım. Penisimde hiçbir değişme olmadı. Evlilik aklıma geldikçe hayattan kopuyorum. Sizce bunun bir çıkış yolu var mı? Ameliyatla büyütüldüğünü duymuştum. Bu mümkün mü? CEVAP Öncelikle bir üroloji uzmanına giderek muayene olun, kendi kafanızda kurarak evhamlanmanın bir faydası yok. Bugüne dek bana ürolog olarak penisinin küçüklüğü nedeni ile başvuranlardan yaklaşık yüzde 1’inde gerçekten böyle bir sorun saptadım. Başkalarının her söylediğine inanmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder