Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Babalığa engel değil
HABERİ PAYLAŞ

Babalığa engel değil

Haberin Devamı

Bazı erkeklerin geçirdikleri testis iltihabı ya da testisin tamamen kaybolması sonucu bazı sorunları olabilir. Bu durum erkeğin çocuk sahibi olmasına engel teşkil etmeyebilir. Ama estetik kaygı öne çıkabilir. Böyle bir rahatsızlık varsa küçük bir operasyonla testis protezi takılabilir

SORU: Penis gibi testis protezi de var mı?

40 yaşında, 1 çocuk babasıyım. Sol testisim, sağdakine göre çok küçük. Sağdaki ceviz kadarsa, soldaki küçük bir zeytin büyüklüğünde. Büyüme çağında ağrı ve şişme olmuştu.

Şu ana kadar bu durum beni estetik dışında rahatsız etmedi. Zira cinsel tatmin ve sperm kalitemi çok etkilemedi ki bugün çocuk sahibiyim. Ama görüntü olarak canımı sıkıyor.

Bu testisin sonraki yıllarda bana kanser gibi sorunlar yaratır mı? Düzeltmek mümkün mü? Protez testis yapıldığını duymuştum. Benim için de uygun mudur?

CEVAP

Çocukluk çağında muhtemelen bir orşit (testis iltihabı) veya testis torsiyonu (testisin damarlarını içeren sapının burkularak organın kaybı) olayı yaşamış ve testisiniz dumura uğramış.

Bu durum sizin yaş ve durumunuzda estetik bir kaygıdan öte anlam taşımaz. Bu durum sizi rahatsız ediyorsa küçük bir ameliyat ile testis protezi takılabilir, bu sizin tercihinize kalmış estetik bir müdahaledir.

SORU: Gebe kalınır mı?

Cinsel ilişki sırasında boşalma öncesinde erkekte meydana gelen kaygan sıvının hamile bırakma özelliği var mıdır? Varsa bu ihtimal yüksek midir?

CEVAP

Halk arasında zevk suyu adı verilen bu salgı idrar yolu etrafında bulunan salgı bezlerinin ve prostatın salgısının karışımından ibarettir.

Normal meni kıvam ve yapısında değildir ama mikroskopik incelemede içinde tek tük de olsa sperm hücresine rastlanabilir.

Bu neden ile hamilelik nedeni olma ihtimali çok az. Hatta teorik düzeyde dahi olsa vardır. Bu salgı erkekte spermin geçeceği yolu temizlemek, kayganlaştırmak ve cinsel ilişkiyi kolaylaştırmak için salgılanır.

SORU: Zarar verir mi?

16 yaşındayım. Mastürbasyon yapmanın vücudumuzun gelişmesinde zararlı etkisi var mıdır? Boyun düzenli uzamasını engellediğini duymuştum. Bu doğru mudur?

CEVAP

Her gün birkaç kere mastürbasyon yaparsanız ve düzgün ve doğru olarak da beslenmez, uykunuzu iyi almazsanız bu durum büyüme gelişmenizi olumsuz olarak etkileyebilir.

SORU: İdrar yaptıktan sonra canım yanıyor

1 aydır idrar yaptıktan sonra yanma hissi yaşıyorum. İdrar testi temiz çıktı. Doktor, ilaç verdi. 1 haftadır kullanıyorum, geçmedi. Jinekoloğa da görünmem gerekir mi? Bekar kızım. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sizin durumunuzda basit bir idrar tahlili yeterli olmayacaktır. Bazı özel kültürler ve ultrasonografi, sistoskopi gibi ileri tetkikler de kadameli olarak gerekebilir. Bu arada jinekolojik bir konsültasyon da faydalı olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder