Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bazı yöntemler var ama...
HABERİ PAYLAŞ

Bazı yöntemler var ama...

Haberin Devamı

Prostat büyümesi için ısı, ultrason, balonla germe gibi bazı tedavi yöntemleri var. Ama kesin sonuç almak için en başarılı yol cerrahi. Çok yaşlı ve kalp hastası olanlar ilaçla tedavi edilebilir...

SORU: İlaçla büyür mü?


13 yaşımdan beri testislerim sarkık, cinsel organım 4 santim. Varikoselim mi var? Penisimin büyümesi için haplardan kullansam yararı olur mu? CEVAP Varikoseliniz olup olmadığını öğrenmek için bir üroloji uzmanına muayene olmalısınız, başka şekilde tanı konulamaz. Penisinizi büyütebilecek hiçbir ilaç icat edilmemiştir, paranızı ve sağlığınızı bu yanıltıcı reklamlara kanarak riske atmayınız.

[[HAFTAYA]]

SORU: Çözüm yok mu?


61 yaşındayım, prostat için ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ama çok korkuyorum. Bu işi ameliyatsız halletmenin bir yolu yok mu? CEVAP Prostat büyümesi için ısı tedavisi, ultrason tedavisi, mikrodalga tedavisi, balonla germe tedavisi gibi birtakım ek tedavi yöntemleri denenmekte ise de en başarılı ve kesin tedavi cerrahidir. Ameliyat olamayacak kadar ağır durumda olanlar, kalp hastalığı bulunanlar, anestezi alamayacak durumdakiler ya da çok ileri yaşlarda olup narkoz riski yüksek olanlara için ilaç tedavisi ile yardımcı olmak mümkündür. Bununla birlikte hastalarıma genç yaşlardan itibaren sürekli olarak yan etkileri de olan ilaçları kullandırmak yerine bir saaten az sürecek ve onları yaşamlarının geri kalan kısmında bu sorundan kalıcı olarak kurtaracak bir kapalı müdahale yapmayı tercih etmekteyim.

SORU: Böbrekte taş varmış

42 yaşındayım. Geçen yıl sağ yumurtamdaki ağrı ile hastaneye gittim. Böbreğimde 1.5 santim çapında taş belirlendi. İki ay ilaç kullandım. Sertleşme sorunum var, bel ağrısı çekiyorum. CEVAP Yaşadığınız sorun direk olarak böbrek taşından kaynaklanmaz ama böbrek taşı nedeniyle çektiğiniz ağrıların yaşam kalitenizi düşürmesi ve huzursuz olmanız nedeniyle performansınızda düşme olması mümkündür. Bir üroloji uzmanı ile görüşerek 1 santimi çapını aşmış olduğu için kendiliğinden düşemeyecek olan böbrek taşınıza gerekli müdahaleyi yaptrmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder