Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Birbirine karışıyor
HABERİ PAYLAŞ

Birbirine karışıyor

Pek çok erkek istek azlığı ile sertleşme sorununu karıştırıyor. Oysa bunlar birbirlerinden çok farklı iki durum ve tedavileri de farklı. Bu yüzden önce durumu kontrol edin, sonra da bu konuda uzman bir doktora başvurup yardım isteyin.

Damara benziyor

19 yaşındayım. 2-3 yıl önce sol testisimde damara benzeyen şeyler fark ettim. Sonradan varikosel olabileceğini öğrendim. Acil doktora gitmeli miyim? Bu bana sorun yaşartır mı?

Varikoseliniz gerçekten var ise ve bu durum sperm değerlerinizi olumsuz etkiliyorsa en kısa zamanda ameliyet olmanızı, mümkünse ehil ellerde mikrocerrahi tekniği tercih etmenizi öneririm. Gecikmeniz yumurtanızın varikoselden daha çok etkilenmesini ve zaman içinde kısırlığa doğru gitmenize neden olabilir. Bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

İsteksizlik çekiyorum

25 yaşındayım. 6 aydır isteksizim ve ereksiyon olamıyorum. Kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Ne yapabilirim?

Cinsel istek azalması ile sertleşme sorunu tamamen iki ayrı sorundur. Önce bu konuda öncülük eden sorunun hangisi olduğunu anlamak tetkikler ve tedavinin başarısı için şarttır. Sertleşme veya performans sorunu yaşayan birçok erkek bu durumu kendilerinden saklar, giderek cinselliklerini bastırarak esasında fizyolojik sorunlarını psikolojik bir sarmal içine gömer. Cinsel istekte azalma veya isteksizlik libido eksikliğidir. Libido eksikliği psikolojik veya fizyolojik sorunlar neticesinde ortaya çıkar. Depresyon ve birçok diğer psikolojik sebeplerden ortaya çıkarsa libido eksikliğinin tedavisi psikolojik yöntemler ile yapılmalıdır.

Hormonlar çok önemli

Bu tanıya ulaşmadan önce fizyolojik sebepleri tekik etmek gerekir. Beyindeki merkezleri etkileyen kazalar, beyin ameliyatları libidoyu azaltabilir. En sık rastlanan libido azalması nedeni ise hormonlarda azalma ve dengelerde bozulmalardır. Yaşın ilerlemesi ile erkeklik hormonunun azalması çok sık rastlanan bir durum olup tedavisi ile hem libido artışı sağlanabilir hem de yaşlanan erkeğin yaşam enerjisi artar. Beynin hipofiz bölümündeki çok ufak kistler de prolaktin hormonu sağlayarak testosteron hormonunu azaltarak libidoyu etkileyebilir. Bu durumların detaylı hormon tetkikleri ile saptanması ve hormon tedavilerinin çok bilinçli yapılması gerekir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder